Un vecin a luat hotarirea ca doreste sa repare instalatiile sanitare din subsolul blocului. A facut o sedinta de de bloc de fata cu constructorul, la care nu a participat prea multa lume si s-a apucat de executia lucrarilor (nu a facut un tabel cu persoanele care sunt de acotd cu executia lucrari si plata contravalorii lucrarilor, nu avem asociatie de bloc legal constituita). Acum la finalizarea lor doreste recuperarea sumelor platite, de la toti locatarii (si a actionat in judecata 9 persoane).
Mentionez ca alta lucrari (refacerea instalatiei de iluminat pe casa scarilor, repararea luminatorului prin care ploua, repararea instalatiei de interfon) nu se executa tot din lipsa de bani si "vointa" a locatarilor.
normal si firesc ar fi ca toti proprietarii imobilelor din respectivul bloc/scara sa contribuie cu o cota parte la refacerea instalatiilor si spatiilor comune, acestea profitind tuturor.
Pai motivarea acctiunii este faptul ca a platit niste bani pe baza unui contract de mina, intre parti cu un martor, a doua note de plata scrise de mina (toata actiunea este scrisa de mina de catre reclamant, nu de un avocat) si a unei copii dupa factura de achizitie materiale.
Nu stiu citi au fost de acord cu repararea subsolului, intrucit la sedintele astea de bloc din 39 de ap nu participau de obicei mai mult de 5-10 proprietari, si in momentul de fata domnul a chemat in judecata 9 persoane (din 31 de ap locuite).
In urma sedintei nu s-a facut nici macar un tabel cu persoanele care sint de acord cu aceste lucrari si asa cum am scris si mai sus exista inca vreo 3 lucrari care trebuie executate in bloc de ani de zile si care nu se executa din lipsa banilor si a acordului locatarilor.
In actiunea intentata nu exista tabel nominal cu persoanele care sint de acord cu lucrarea si nici PV de receptie al lucrarilor.
Dupa parerea mea (de ing. ) nu cred ca cineva poate executa niste lucrari dupa bunul lui plac, pe care s ale deconteze pe seama celorlati locatari, daca acestia nu sint de acord cu executia lucrarilor.