avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

buna ziua,

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

Vecinul de la et.4 a afectuat lucrari de reparatie acoperis, fara a se consulta cu asociatia de locatari. La finalizarea lucrarilor a dus administratorului blocului mai multe facturi si bonuri fiscale, spunind ca toate acestea insumate reprezinta costul final al lucrarilor si ca toti locatarii trebuie sa adune bani ( 100 lei/luna/apartament) in ideea ca dinsul sa-si recupereze banii cheltuiti.
Facturile nu sunt facute pe asociatie, contract nu este facut pe asociatie si nimeni nu are o evidenta cu costurile reale ale reparatiei.

Intrebarea mea este daca asociatia poate fi legal obligata sa plateasca acesti bani, din moment ce nu exista nici macar o decizie prin care asociatia hotaraste reparatia acoperisului.

Cu alte cuvinte, orice locatar al blocului poate efectua diverse reparatii pe care apoi sa le solicite celorlati locatari ??

Multumesc

Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 09:05, 26 Ianuarie 2014
Terasa imobilului de locuit in comun este parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
In situatia expusa,in care un proprietar a inteles ca act unilateral de vointa sa isi materializeze interesul ca prin initiativa privata sa execute interventii la partea comuna-fara acordul asociatiei de proprietari,pretentia acestuia de recuperare c/v executie nu are temei legal
Daca proprietarul anterior interventiei,obtinea acordul din partea asociatiei de proprietari pentru executare reparatii terasa a carei c/v sa fie recuperata de la proprietari,pretentia ar fi fost intemeiata
multumesc
Asociatia de proprietari nu poate da acordul unui proprietar sa se ocupe de reparatia terasei.:slap:
am si o problema pe tema izolarii terasei scarii / refacere izolare.
-am facut sedinta AG, 11prezenti din 20...deci sedinta statutara. Se prezinta ordinea de zii, incep discutiile, tot ok pana cand sa apropriat discutia despre izolare terasa cand 2prop pleaca din sedinta, pe diferite motive invocate numai sa nu fie prezenti cand se voteaza despre izolare (cum facem, cand facem, de unde decontam banii, etc...adica sa se dea acordul sa se umble la fondul special al asociatiei din banca unde se vireaza banii din chiria antene gsm de pe bloc pt reparatii)...deci in sedinta raman 9din20 proprietari.
-cei ramasi au fost de acord sa se faca reparatii folosind banii din fondul special dar sa fie intrebati si cei care nu au putut venii, semnand un tabel nominal in acest sens.

Sedinta este statutara in continuare? se poate invoca ca respectivi proprietari care au plecat ar fi impotriva sau ca nu ar fi de acord? (un vecin ducanduse pana in ap sasi ia ceva, la gasit pe unul dintre cei care a plecat, stand pe scara, langa usa...ascultand ce se discuta in sedinta)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
cavallis, utilizator
Astea sunt copilarii.
Cand incepe sedinta se face prezenta si se constata daca in sala sunt jumatate pplus unul... Se consemneaza aceasta in procesul verbal si din acest moment se declara "sedinta statutara". Daca unul iese la o tzigara sau la toaleta doar nu sta cineva s-i dea bilet de voie.
Dupa cum spuneti s-a pus la vot. Toti au fost deacord si hotararea este legal luata. Daca sunt unii care contesta aceasta hotarare o pot contesta in 45 de zile indiferent ca la adunare au participat si si-au exprimat votul 51%, 75% sau 99% .
Cat priveste luarea unei hotarari pe baza de tabel, aceasta este la fel de valabila chiar fara a avea loc vreo adunare generala.

Alte discuții în legătură

Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Penalizari vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat la problema care o am.Iata pe scurt despre ce este vorba: Acum un an,unii membrii ai Comitetului Executiv au ... (vezi toată discuția)