avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

buna ziua,

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

Vecinul de la et.4 a afectuat lucrari de reparatie acoperis, fara a se consulta cu asociatia de locatari. La finalizarea lucrarilor a dus administratorului blocului mai multe facturi si bonuri fiscale, spunind ca toate acestea insumate reprezinta costul final al lucrarilor si ca toti locatarii trebuie sa adune bani ( 100 lei/luna/apartament) in ideea ca dinsul sa-si recupereze banii cheltuiti.
Facturile nu sunt facute pe asociatie, contract nu este facut pe asociatie si nimeni nu are o evidenta cu costurile reale ale reparatiei.

Intrebarea mea este daca asociatia poate fi legal obligata sa plateasca acesti bani, din moment ce nu exista nici macar o decizie prin care asociatia hotaraste reparatia acoperisului.

Cu alte cuvinte, orice locatar al blocului poate efectua diverse reparatii pe care apoi sa le solicite celorlati locatari ??

Multumesc

Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 09:05, 26 Ianuarie 2014
Dacă restul au rămas 9 din 20, ce hotărăsc e valid... Cam asta ar fi întrebarea.
Ideea e asa:
1. 50% + 1 sedinta statutara din pct de vedere prezenta
2. cei care pleaca in timpul sedintei si nu se mai intorc se considera abtineri (nici pro, nici contra)
3. hotararile asupra unui aspect votat se iau cu 50%+1 din cei prezenti sau cu 2/3 (depinde de natura chestiunii pusa in discutie), luand in considerare strict votul, sau ponderea procentuala a votului.

Deci in cazul Dvs., sedinta e statutara. Votul asupra reparatiei terasei s-a luat cu 9 voturi pentru si 2 abtineri. Nici nu mai are rost de vazut ponderea procentuala a sumei voturilor (dupa cota indiviza/ suprafata) caci banuiesc ca e intrunita cu brio.

Ceea ce cred eu ca s-a gresit este dezbaterea in sedinta asupra fondului din care se achita lucrarea. Daca aveti fond special din chirii acesta trebuie folosit (eventual completat, daca nu ajunge) ca doar nu o sa strangeti alti bani separat si fondul ala sa stea in banca degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Penalizari vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat la problema care o am.Iata pe scurt despre ce este vorba: Acum un an,unii membrii ai Comitetului Executiv au ... (vezi toată discuția)