avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis de bloc

Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat legatura cu seful de bloc pt a il instinta de problema.

Dansul mi-a spus ca in urma cu 2 ani au cerut sa se repare tot acoperisul numai ca o cei de pe tronsonul meu( unde am cumparat apartamentul) nu a fost de acord,si a urmat sa il faca pe tronsoane tronsonul meu a ramas nefacut.

La reparatie ei au procedat in felul urmator,au adunat banii de la fiecare apartament pe tronson,urmand sa se faca doar tronsoanele unde s-au adunat bani,neavand un fond de bloc in vremea acea pt a putea face tot acoperisul.

Problema la mine e in felul urmator :
-am incercat sa iau legatura cu vecini de pe tronsonul meu pt a aduna suma necesara reparatiei acoperisului de pe tronsonul nostru ,costul acoperisului am impartit la 5 apartament cate sant pe tronson ,unele famili mi-au promis ca va participa iar altele 2 famili din care una dintre ele este o familie de alcolisti si de scandalagi care face probleme in cartier si nu vrea sa puna bani.

In momentul de fata s-a adunat un fond de bloc suficient ,dar seful de bloc mi-a spus ca nu se poate atinge de acel fond pt ca celelalte famili au facut separat aoperisul nu cu fond de bloc.

Seful de bloc mi-a sugerat sa achit si pt vecini care nu vor sa plateasca si sa astept sa imi inapoieze ei bani treptat ,dar sunt sigur ca nu imi voi recupera bani niciodata sub forma aceasta si nici nu as avea bani sa pun pt ei ,nu am terminat de renovat apartamentul din lispa de bani,am 2 copii mici si cheltuieli peste masura,
Va rog sa ma indrumati cum pot sa fac cel mai bine si cel mai repede sa pot repara acoperisul sa nu m-ai imi ploaie in casa?
Si cine ar putea sa ii oblige pe ceilalti vecini care nu vor sa participe cu partea lor de bani pt reparatie?
Care ar fi demersurile?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul pe care il veti da!!!
Trebuie sa luati legatura cu presedintele asociatiei, reparatia terasei nu trebuie facuta pe "tronsoane" este cel mai bine sa se faca din atic in atic, altfel nu cred ca va acorda cineva garantie pentru "carpeli".
La aceasta lucrare trebuie sa participe TOTI proprietarii indiferent de etajul sau pe ce tronson locuiesc.
1-Terasa imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Practica demonstreaza ca executarea de hidroizolatii partiale nu asigura efectul scontat,nu acorda garantie lucrarii
2-Executia lucrarii si recuperare contravoare nu este responsabilitatea dvs,asociatia de proprietari poate recupera sumele ,aplicand disp art 49,50 51 din L nr 230/2007
Aspectul ca la dvs in imobil s-a acceptat executie partiala,reprezinta un risc real pentru dvs ca locatar la ultimul nivel,putand interveni in timp infiltratii intre cele 2 lucrari realizate la intervale diferite,cu diferite materiale,diferita tehnica
3-Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa desfasoare demersuri concrete pentru contractare executie hidroizolatie,a caror costuri vor fi repartizate individual in listele lunare de intretinere
Multumesc pt raspuns....solicitarea presedintului trebuie facuta sub forma de cerere ,trebuie sa imi deie ceva nr de inregistrare ?ce sa includ in cerere s-au cum sa o formulez?ma puteti ajuta cu ceva indici?

am luat legatura cu seful asociatiei de locatari dar dansa a spus ca ea nu are ce sa faca pt ca seful de bloc a scos fondul de bloc de la asociatie si ea nu are ce sa faca,
Am discutat cu seful de bloc dansul a spus ca din bani adunati nu se poate sa faca acoperisul ,mi-a spus ca si ceilalti de pe tronson cand si-au facut acoperisul,au pus fiecare familie bani si sa facut.
Problema mea este ca pe tronsonul meu 2 famili nu sant bunevoitoare,va rog sa ma mai indrumati pas cu pas ce ar trebuie sa fac in prima faza?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
Adriantot, moderator
Ati cumparat acest apartament si probabil ca nu ati cunoscut ce probleme sunt. Acum, asta e. Dar e bine de subliniat acest lucru pentru oricine-si cumpara un apartament. Este bine ca inainte de a semna contractul sa mearga la asociatie, sa discute cu vecinii, sa intrebe de instalatii, de utilitati, de subsol, de terase...

Ca sa stiti cui va adresati, aflati ca intr-o asociatie de proprietari exista un presedinte al asociatiei, mai multi membri ai comitetului executiv, cenzor, administrator...
Nu exista sef al asociatiei sau sef de bloc.

Intocmiti o sesizare (2 exemplare) prin care va adresati presedintelui asociatiei si o depuneti la sediul asociatiei. Persoana care este acolo (presedinte, administrator, casier, contabil...) va trebui sa o primeasca si sa va scrie pe exemplarul ce ramane la dumneavoastra, un numar de inregistrare sau macar data primirii, cu semnatura primitorului.
Pentru constatarea celor spuse in sesizare, presedintele, administratorul, poate membrii comitetului...vor veni la dumneavoastra in apartament, vor urca pe bloc...
La urmatoarea sedinta de comitet (sedintele se tin odata pe luna) se va discuta sesizarea dumneavoastra si comitetul va lua o decizie.
Firesc ar fi fost ca aceasta cheltuala sa fie prinsa in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de adunarea generala (se tine odata pe an obligatoriu in primul trimestru al anului) dar pentru ca acest lucrau sa se fi intamplat trebuia ca fostul proprietar sa fi sesizat inca de anul trecut.

Acum, in functie de decizia comitetului executiv o sa ne spuneti si mai discutam.
Multumesc pt raspunsul acordat,din pacate cand am cumparat apartamentul proprietarul mi-a spus ca a fost reparat tot acoperisul,nu am verificat acest lucru si am mers pe incredere....am sa mai astept cateva zile sa vad cati dintre vecini de pe tronson sant binevoitori sa participe si ei .

As dori o parere personala de la dvs.....in cazul meu cum ati proceda.

Daca celelalte tronsoane si-au reparat din bani propri acoperisul,eu nu cred ca vor fi de acord ca singurul tronson ramas sa se repare din fondul de bloc ce sa adunat,s-au sa li se impune sa mai plateasca separat repapartia acoperisului,ar fi posibil si asta?

S-au ma gandesc la varianta ca daca pe tronsonul meu m-ai ramane o familie care nu achita sa fac eu un sacrificiu sa achit si partea lor ,as face acest lucru doar cu conditia sa fiu sigur ca doamna presedinte de la asociatie poate sa imi recupereze treptat bani de la dansu...Ar putea face acest lucru?

Alte discuții în legătură

Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis MIctheo MIctheo In baza legislatiei in vigoare privind functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari, am facut o contestatie in prima faza catre presedintele ... (vezi toată discuția)