avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul?

Buna ziua,
Va deranjez deoarece am o nedumirire:
locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat acoperisul si cere sa fie despagubit de vecini, dar numai de vecinii de pe tronson cu el. Acea suma este impartita in 5 (sunt 5 familii pe acel tronson) si afisata in lista de plata de la asociatie. Am fost si am discutat cu administratorul de asociatie si ne-a zis ca oricum se va recupera acea suma ca asa cum am eu acoperis asa trebuie sa aibe si vecinul de la et.4 si mi-a zis sa citesc lg.325/2006, care zice dansul ca prevede acest lucru, insa legea asta prevede cu totul altceva, e vorba de energia termica.Acum intrebarea mea este: ce pot sa patesc eu ca nu-i dau acea suma vecinului? cum ma poate obliga el sa-i platesc? exista vre-un paragraf de lege care prevede acest lucru?

PS: Administratorul de asociatie mi-a mai zis ca acei bani nu intra in fondul de asociatie pt ca nu exista un fond de rulment al sacrii.

va multumesc!!
nu va poate obliga decat in instanta...
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
MONITORUL OFICIAL NR. 490 din 23 iulie 2007

In instanta daca nu rezolvati amiabil.....acum daca vecinul si-a pus acoperis din nu stiu ce materiale exagerat de scumpe asta nu inseamna ca dvs trebuie sa-l despagubiti .....legal si normal era sa va intree si sa faca o selectie de oferte....pretul cel mai mic....solutia tehnica cea mai buna......si cum dvs nu vreti sa achitati ....o sa mergeti in instanta!
pt Dn Bruta: Am citit acea lege 230/2007, insa nicaieri nu mentioneaza de acoperis sau alte chestii, legea este data pt înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Eu a-si dori sa vd un paragraf de lege cara sa pevada acest lucru.

Am cerut de la administrator sa imi arate legea dar a zis ca nu imi pune la dispozitie nimic, nu am decat sa caut eu pe net.
vorbiti cu vecinul dvs...cereti sa va pezinte cum a gasit el firma respectiva si facturile aferente lucrarii, devizul de lucrari, manopera, materialele folosite....si dovada achitarii acestei lucrari, contractul si garantia lucrarii in conformitate cu Legea 10/1995....dupa ce le prezinta (daca le are).....mai vb!:)

Alte discuții în legătură

Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)