Buna ziua,
Va deranjez deoarece am o nedumirire:
locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat acoperisul si cere sa fie despagubit de vecini, dar numai de vecinii de pe tronson cu el. Acea suma este impartita in 5 (sunt 5 familii pe acel tronson) si afisata in lista de plata de la asociatie. Am fost si am discutat cu administratorul de asociatie si ne-a zis ca oricum se va recupera acea suma ca asa cum am eu acoperis asa trebuie sa aibe si vecinul de la et.4 si mi-a zis sa citesc lg.325/2006, care zice dansul ca prevede acest lucru, insa legea asta prevede cu totul altceva, e vorba de energia termica.Acum intrebarea mea este: ce pot sa patesc eu ca nu-i dau acea suma vecinului? cum ma poate obliga el sa-i platesc? exista vre-un paragraf de lege care prevede acest lucru?
PS: Administratorul de asociatie mi-a mai zis ca acei bani nu intra in fondul de asociatie pt ca nu exista un fond de rulment al sacrii.
In instanta daca nu rezolvati amiabil.....acum daca vecinul si-a pus acoperis din nu stiu ce materiale exagerat de scumpe asta nu inseamna ca dvs trebuie sa-l despagubiti .....legal si normal era sa va intree si sa faca o selectie de oferte....pretul cel mai mic....solutia tehnica cea mai buna......si cum dvs nu vreti sa achitati ....o sa mergeti in instanta!
pt Dn Bruta: Am citit acea lege 230/2007, insa nicaieri nu mentioneaza de acoperis sau alte chestii, legea este data pt înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.
Eu a-si dori sa vd un paragraf de lege cara sa pevada acest lucru.
Am cerut de la administrator sa imi arate legea dar a zis ca nu imi pune la dispozitie nimic, nu am decat sa caut eu pe net.
vorbiti cu vecinul dvs...cereti sa va pezinte cum a gasit el firma respectiva si facturile aferente lucrarii, devizul de lucrari, manopera, materialele folosite....si dovada achitarii acestei lucrari, contractul si garantia lucrarii in conformitate cu Legea 10/1995....dupa ce le prezinta (daca le are).....mai vb!:)