avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema interna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema interna

Am si eu problema si nu stiu la cine sa apelez. In primul rand vreau sa specific ca nu avem infiintata o asociatie de locatari. Avem un contract cu o firma de cablu prin care ei ne platesc o suma lunara de bani, iar in contract unul din locatari este trebut ca si administrator.Toate bune si frumoase pana acum: stabilisem ca din banii incasati sa punem acoperis pe bloc la primavara. Ieri s-a apucat omul si a montat interfon la scara. L-am intrebat de ce a facut asta, daca a intrebat pe cineva si a zis ca asa a stabilit el cu inca 2 vecini. Vreau sa ma lamuresc si eu: in astfel de cazuri nu este nevoie de acceptul tuturor locatarilor? Adica sunt si banii mei acolo, contractul este facut pe baza unui tabel nominal. Deci vad ca nu ma inteleg cu el asupra acestui aspect. Unde ma adresez in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:05, 21 Ianuarie 2011
Nu prea aveti mare lucru de facut, din moment ce nu sunteti constituiti in vreun fel de asociatie-de locatari/proprietari , desi nu prea vad cum se poate asa ceva. Macar in momentul in care ati stabilit repararea acoperisului, ati facut vreun proces verbal semnat de proprietari ?
Nu am facut, dar alta este problema care ma preocupa pe mine. Poate sa faca ce vrea cu acei bani veniti din contractul cu firma de cablu? Practic cei bani sunt, de drept, ai proprietarilor de apartamente, nu? Cum face el ce vrea cu ei? Cu banii mei practic. Si nici macar nu m-a informat ca pune interfon, ne-am trezit cu el la usa cu cartela in mana si cu cei care monteaza interfonul ca dau gauri pe scara.
Pe tabel ati semnat ca sunteti de acord cu intrarea firmei in bloc, cred.
Banii sunt ai asociatiei, nu ai proprietarilor, si asociatia face lucrari din ei.
Daca nu ati stabilit prin vreun plan de venituri si cheltuieli cum sa fie folositi acei bani, ei au fost utilizati tot pentru beneficiul locatarilor, dar pentru alta lucrare decat ati stabilit verbal.
In plus de asta, banii veniti de la acea firma de cablu nu va ajungeau pentru reparatia terasei nici pentru cativa mp de terasa...
Pai este vorba de banii pe vreo 2 ani. Deci ajungeau. Tabelul l-am semnat ca suntem de acord sa monteze o antena pe bloc. Si daca nu avem o asociatie constituita?
Pai una e firma de cablu cu 30 lei chirie / luna si alta e chiria de la un operator de telefonie cu antene pe bloc. ....!
Ma rog, ideea e ca daca nu aveti asociatie de proprietari infiintata, fiecare face cam ce vrea..... Fac ei si in asociatiile de proprietari ce vor, daramite in blocuri in care nu exista asemenea asociatii? Ce sa faceti? Incercati sa discutati cu administratorul...si cu inca cativa vecini sa vedeti ce e de facut pe viitor...Si numai "pe scrise", nu "pe vorbite".

Alte discuții în legătură

Antene gsm marpl2005 marpl2005 Suntem o asociatie de proprietari constituita din doua blocuri(la distanta de 10cm unul de celalalt), pe unul din blocuri este montata o antena GSM pentru care ... (vezi toată discuția)
Lipsa conventie intre asociatii de proprietari constituite pe scari denissse denissse Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care s-a constituit pe o scara de bloc prin desprinderea din vechea asociatie de locatari care functiona pe tot ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)