avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... internet la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

internet la bloc

1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ?
(singura firma existenta este RDS; administratorul spune ca e suficient)

2.la fel sustine si despre antenele parabolice (nu e voie)

chiar are voie sa faca asa ceva ? ce se poate face ca sa imi trag internet de la altcineva si sa-mi pun o parabolica ? (autorizatii ? avize ? )
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:38, 28 Ianuarie 2010
- orice firma furnizoare de astfel de servicii trebuie sa aiba acordul asociatiei de proprietari!
- daca administratorul crede ca o singura firma constituie si posibilitatea de a alege intre diferitele oferte de servicii existente pe piata se inseala pentru ca, cu de la sine putere, intervine de partea singurului furnizor existent blocand astfel concurenta!
- faceti cerere catre asociatie cu referire la problemele mai sus enuntate pentru a putea afla in ce conditii doar unui singur furnizor i-a fost permis accesul in bloc .
Administratorul Dv. face un abuz.
...........................
Administratorul nu are nicio cadere sa avizeze sau nu instalarea cablului de internet de la o alta firma decat cea existenta deja. Astfel el interzice libera alegere a proprietarilor la providerul pe care il agreeaza.
...........................
In legea 230/2007 sau in HG. 1588/2007 nu se prevede nimic in legatura cu intrarea providerilor de internet, telefonie sau cablu TV in bloc. Este adevarat ca fatada blocului precum si holurile fac parte din proprietatea comuna, dar atata timp cat exista un precedent prin avizarea altor provideri sau pur si simpu alti proprietari au montate antene satelit comitetul executiv, care el trebuie sa avizeze, ar incalca dreptul proprietarului la alegere, daca n-ar aviza. Se poate negocia cu societatea respectiva un contract, dar in niciun caz interzicere intrarii lor in bloc
..........................
Categoric este un abuz! Si la limita il puteti actiona in judecata, asta ca sa nu ne mai incurcam cu primaria sau protectia consumatorilor care ar putea fi sesizate in legatuta cu persoana fizica care este administratorul, nu ca persoana juridica care este asociatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
elga50, moderator
1. Acordul pentru instalarea unei noi retele de cablu pe scara blocului o poate da presedintele asociatie. Presedintele tine cont de solicitarile proprietarilor, stabilind impreuna cu administratorul modul de instalare, traseul, respectarea orelor de liniste in scara, curatenia, etc. Se poate incheia si o conventie pentru plata unei sume la instalare sau o suma lunara. Aceste venituri sunt prevazute in normele metodologice de aplicare a legii 230/2007:
Art 24(6) Veniturile obţinute de asociaţia de proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obţinute din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză, a spaţiilor pentru instalarea de reclame şi pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii. .

2. Probabil ca ati vrut sa asezati antena parabolica pe terasa blocului. Acolo nu este voie pentru ca in documentatia blocului, in contractele de hidroizolatie scrie clar "terasa necirculabila". Daca se face, sau s-a facut o lucrare de hidroizolatie pe terasa cu garantie de 5 ani si peste 2-3 ani se reclama ca se infiltreaza apa, executantul nu va repara in cadrul garantiei deoarece s-a circulat pe acea terasa pentru montare-instalarea de antene...
Dar puteti sa va instalati antena parabolica in balcon sau la geamul apartamentului dv.
Puteti sa va "trageti" internet de la un vecin prin cablu pe sub usa sau prin antena
"wireless" sau "router wireless" fara aprobarea nimanui din asociatie, doar cu acordul vecinului sau a firmei de cablu.
Am 2 vecini care folosesc aceeasi antena parabolica instalata oficial de firma de cablu pentru ca numai din balconul unuia se poate prinde semnalul, balconul celuilalt fiind ecranat de constructii. Din motivele expuse mai sus nu le-am dat acordul sa amplaseze antenele pe terasa blocului.
Firmelor de cablu (care au gaurit pereti, au tras trasee metalice, au montat cutii metalice pe scara) li se poate cere de catre asociatie chirie pentru tot ce au montat ?
Acestor firme li se poate cere chirie, totul e sa si vrea s-o dea.

Ideea de chirie este de fapt un consum cu electricitatea pe care il au din instalatia blocului. Pentru asta ofera ei chirie.
Unii ofera, ca sa intre in bloc, altii asteapta sa li se ceara...si in acest caz ti-o dau o perioada pana se insurubeaza bine la locul cu pricina, dupa care incep "sa uite" sau sa gaseasca tot felul de pretexte ca sa nu o mai dea (chiria, adica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea unei antene satelit pe fatada sau terasa bsterea bsterea Buna seara. Am o problema de domeniul sf-ului. Am incheiat un contract de furnizare servicii de televiziune prin satelit cu o firma. Au venit meseriasii sa ... (vezi toată discuția)
Antena parabolica pe terasa blocului CATALINUXP CATALINUXP Am fost (mai sunt când sunt şi clienţi) instalator de antene pentru recepţia programelor TV prin satelit (parabolice). Eu nu am cablu, datorită faptului ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)