avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea unei antene satelit pe fatada sau terasa

Buna seara. Am o problema de domeniul sf-ului. Am incheiat un contract de furnizare servicii de televiziune prin satelit cu o firma. Au venit meseriasii sa monteze antena. Din cauza faptului ca locuiesc la parter si am in fata un bloc cu 10 etaje nu se poate monta pe perimetrul apartamentului, la parter. Deci, bariera tehnica. Acum, singura solutie este montarea pe fatada blocului in partea superioara, pe parapetul terasei. Cand am solicitat responsabilului de scara (avem si din acesta) cheia de la terasa mi-a mi spus cu nonsalanta ca nu am voie sa instalez antena pe fatada argumentand ca n-o lasa presedintele. Presedintele , cand i-am solicitat cheia mi-a spus ca nu am voie sa instalez antena deoarece exista o hotarare luata de comitetul executiv al blocului, aprobata de adunarea generala a blocului prin care se interzice montarea pe terasa blocului a antenelor parabolice cu exceptia cazurilor cand instalarea se solicita de catre "handicapati"#-oCer scuze in numele lui pentru exprimare.
Degeaba am protestat, am turuit etc. Hotararea este de neclintit, este hotarare cu caracter obligatoriu si trebuie sa ma supun. Intre timp trebuie sa-i explic copilului de ce nu-si poate urmari emisiunile preferate la televizor.:sorry:
Intrebari:
1. Au voie sa emita hotarari cu caracter obligatoriu referitor la montarea vre-unei antene pe fatada blocului?
2. Cand se iau aceste hotarari, nu cumva trebuiesc luate in interesul nostru?
3. Este cumva un caz de discriminare tinand cont ca persoanele cu handicap pot monta antene (conform aceleiasi hotarari)(si nu se strica terasa) iar eu nu pot (pentru ca o stric), tinand cont ca de la parter nu pot receptiona semnalul de la satelit?
4. Faptul ca sunt trimis la o societate cu retea in bloc, altul decat cel agreat de mine mi se pare mie ca este un fel de monopol mascat, o impartire a clientilor cu girul comitetuluiX-(...pff, nu stiu ce sa mai cred.
Interesul meu in acest caz a fost pretul si calitatea serviciilor la care am hotarat sa ader in urma unui contract comercial si comitetul ma impiedica sa transpun in fapt un contract comercial, imi aduce atingere dreptului de libera alegere a furnizorului de servicii, dreptul la informare prin mass media etc
Mi s-a sugerat sa apelez la o societate prin cablu. La noi sunt 2 care platesc la asociatie chirie pentru instalatie, lunar sau anual, nu stiu exact. Din cauza concurentei dintre cei 2 operatori se ajunge si la taieri de cablu unul la celalalt, cei ce sufera fiind abonatii. Acesta a si fost unul dintre motivele pentru care nu am dorit sa fiu la "comun" alegand sa fiu individual cu antena mea.
Cine este amabil si cunoaste legea pe partea aceasta i-as ramane indatorat mult timp de acum incolo.
P.S. Am inceput demersurile legale in acest sens transmitand o solicitare catre comitet prin care solicit acordul scris si fotocopii ale respectivei hotarari.
Si, o ultima intrebare legata de administratie. Avem 1 presedinte, 1 vicepresedinte, 1 cenzori, 1 contabil, 1 casier, 1 administrator, 8 responsabili de scara, 4 femei de serviciu, toti platiti, partial cu carte de munca, cu tot ce decurge din obligatiile lor legale. E legal? Ca de normal nu mai intreb...:O
Cel mai recent răspuns: smcsandy2007 , utilizator 00:10, 22 Martie 2012
S-o luam invers......
E foarte legal intocmirea contractelor de munca (cu carte de munca).
Legala e si decizia comitetului executiv deoarece fatada si terasa blocului sunt elemente ale proprietatii comune.
Daca terasa a si fost reparata, atunci aceasta decizie are in vedere costul foarte ridicat al acestei lucrari si faptul ca terasa se poate deteriora repede, nefiind suprafata circulabila.
Acum, dv. n-ar trebui s-o luati in nume personal, dar daca vi se va permite dv. aceasta instalare de antena, vor veni si altii care vor dori acest lucru....si terasa se va degrada, cu siguranta.

Sigur ca, pe de alta parte, vi se ingradeste dreptul de a opta pentru providerul dorit, dar poate totusi gasiti o alta solutie tehnica pentru a va bucura de serviciile pe care le doriti (poate in dreptul ghenelor de gunoi).
Imi pare rau sa va spun, dar in asemenea situatie, cand exista o decizie a comitetului executiv privind proprietatea comuna, nu poate sa mai intervina nimeni pentru intoarcerea acestei decizii, decat in adunarea generala....si poate nici atunci....!
Multumesc pentru raspuns. Asa cum mentionam, am depus cerere si am primit raspuns. Copie a PV al comitetului, o mentiune de 3 randuri in care se interzice montarea PE TERASA blocului.
1. Nu este proces verbal ci mai degraba mentiune.
2. Nu a fost adoptata de Adunarea Generala, altfel primeam si o copie a acesteia.
3. Eu doream montarea antenei PE FATADA blocului, NU PE TERASA.
4. "PV" interzice montarea PE TERASA nu PE FATADA
5. In acest caz este abuz? Cum pot combate?
Multumiri doamna elga
Mai faceti presiuni insistente la administrator sa va dea cheia de la terasa ca sa va montati antena pe parapet, promitand ca lucratorii nu vor intepa sub nicio forma terasa. Aratati in acelasi timp ca dv. nu vreti sa afectatati terasa, ci fatada pentru care nu exista interzicere in acel PV.
Si insistati si insistati si insistati pana se vor satura si va vor da cheia.
In rest, ce sa va spun? Este o atitudine rau-voitoare care se trateaza cu "arme specifice".....
Personal cunosc asemenea abordari "capatzanoase", dar care in final au cedat presiunilor insistente ale locatarilor. Incercati si dv., cu atat mai mult cu cat nu au un PV in regula pentru fatada si cu atat mai mult cu cat va doriti acel provider.
Poate ca este o portita sa se insiste si presedintele, administratorul sa accepte instlarea unei antene pe terasa sau pe aticul de la terasa blocului.
Totusi nu este corect si cinstit. De ce? Doar pentru ca nu este foarte clar consemnat intr-un proces verbal aceasta interdictie!? Dar daca era clar hoatararea adunarii generale consemnata in PV?
Am trecut prin aceste situatii decateva ori. Terasele se degradeaza si fara a umbla pe ele, fara a monta antene..., dar sa mai si instalezi aceste antene!
Proprietarii reclama faptul ca se infiltreaza apa in apartamente, altii striga pe buna dreptate ca aceasta se datoreaza folosirii teraselor pentru tot felul de antene...
Facand o reparatii, lucrari de hidroizolatie a teraselor, am cheltuit foarte mult iar prin contractele incheiate cu firmele executante s-a stabilit o garantie de 3 sau 5 ani dar cu conditia foarte clara de a nu se calca pe aceste terase, a nu se circula pe ele. E scris negru pe alb si nu numai la noi ci in mai multe contracte ce le-am vazut cu firme diferite.
Si-atunci intreb, fara sa astept vreun raspuns, mai este nevoie de o hotarare, o decizie a cuiva (adunare, comitet) atat timp cat in acele cotracte scrie clar ca aceste terase sunt "necirculabile"!?
Chiar in cartea tehnica a blocului, apoi in devizele de lucrari, in contracte, in situatii de lucrari, in receptii faculte la final... este consemnat ca se face, s-a facut, s-au executat... "lucrari de hidroizolatie ale treaselor necirculabile" de la blocul...
Dar, sa exagerez un pic, intreb daca nu aveti semnal nici de pe terasa dv de la etajul 4, o sa incercati sa-i obligati pe vecinii din blocul de alaturi cu 10 etaje sa va dea voie sa instalati acolo antena!?
Cred ca trebuie ca fiecare sa se adapteze la situatia locala. Poate ca exista cablu pe casa scarii unde se poate lega orice proprietar, cablu aerian de la alt bloc sau stalp din strada... Apoi firma cu care ati incheiat contractul ar trebui sa vada mai intai posibilitatile de a va oferi acel serviciu, nu sa incheie contractul cu dv si-apoi sa constate ca nu este semnal la geamul apartamentului. Inseamna ca nu este o firma cu profesionisti. Firmele cu profesionisti simuleaza, fac grafice, emit pe calculator diagrame de propagare a semnalului pentru locul unde urmeaza sa fie oferit serviciul respectiv.
Terasa necirculabila.
hm
Asa este. Terasa este acoperita cu un strat bituminos rezistent la compresiune. Nu rezista la intepare, lovire, gaurire. A nu se circula pe terasa este o clauza cel putin ciudata. Finisajul parchetului tip "trafic redus" este mai slab decat rezistenta stratului bituminos al terasei, si totusi nu se gaureste parchetul in dormitor chiar daca un sifonier de 500 de Kg sta pe el 5 ani... :D Acesta e un motiv bizar. Si, credeti-ma domnule Adrian, stiu despre ce vorbesc.
Este clar pentru mine acum ce am de facut. Este vorba despre a se circula 10 minute pe terasa, cu adidasii meseriasilor (care nu inteapa), sa dau 4 gauri in fatada si se lasa un fir cu greutatea de 15 gr/m.l. pe stratul bituminos, de la etajul 9 (fatada) pana la parter.
Va multumesc pentru sugestii si sfaturi si, inca o data, laud prezenta acestui site in viata noastra. :)

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Montare antena satelit insanity insanity buna, ma puteti ajuta cu un raspuns? vreau sa instalez antena parabolica pe bloc, insa presedintele blocului mi-a transmis ca nu se poate face asta, deoarece ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)