avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antena parabolica pe terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antena parabolica pe terasa blocului

Am fost (mai sunt când sunt şi clienţi) instalator de antene pentru recepţia programelor TV prin satelit (parabolice). Eu nu am cablu, datorită faptului că recepţionez programele care mă interesează cu ajutorul antenelor parabolice personale (3) aflate pe terasa blocului. Menţionez că nu am posibilitatea de a recepţiona sateliţii respectivi de la balcoane sau geamuri, din cauza orientării către nord. Am fost somat de către asociaţia de locatari autoproclamată să le dau jos în vederea reabilitării termice a blocului, în baza legii 230/2007. Consider că fiind proprietar de apartament, am dreptul la o cotă parte din terasa blocului. Menţionez deasemeni că nu sunt singurul posesor de antene (3) aflate pe terasa blocului. Ba mai mult, mi-au dat şi un termen limită destul de scurt. Întrebarea mea este: în baza cărei legi mă poate obliga să dezafectez antenele autoproclamata asociaţie de locatari ? Mulţumesc anticipat tuturor.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:24, 6 Octombrie 2013

Detaliati termenul "autoproclamata asociatie de proprietari"
Terasa imobilului este parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Conform norme in vigoare partile comune pot fi utilizate exclusiv de catre proprietari,prin incheiere de contract de inchiriere pe anumite perioade de timp si in conditiile negociate si asumate de catre parti
Cota parte din spatiul comun al imobilului nu va dreptul sa o exploatati in mod individual, dupa bunul plac, ci doar daca ati obtinut in prealabil acordul majoritatii celorlalti proprietary (art.647 si 653 din Codul civil). Daca adunarea generala a proprietarilor a decis o actiune de reparare sau de conservare a spatiului comun, aceasta actiune nu poate fi combatuta decat in instant, desi actiunea lor isi are temeiul in art.655-656 C.civil).Faptul ca nu recunoasteti dvs autoritatea acestei AGP nu inseamna ca ea nu exista si nu se manifesta legal. Cel mai bine este sa solicitati extinderea termenului acordat pentru mutarea antenelor....
CATALINUXP a scris:
Consider că fiind proprietar de apartament, am dreptul la o cotă parte din terasa blocului.

Aveti dreptul la o cota parte din tersasa ca si la o cota parte din coloana de apa, la o cota parte din lift, la o cota parte din usa de la intrarea.
Necazul e ca acea cota parte nu este localizata: bucatica din stanga terasei, bucata de colana dintre etajul 2 si 3, usa stanga a liftului sau gemuletul de jos al usii de intrarea.
Cota aceea parte a dumneavoastra este peste tot.
Altfel s-a gasi un proprietar sa faca ceva cu acea bucata de coloana, cu usa stanga a liftului sau cu gemuletul de la intrare.
Abonati-va la o firma de cablu ca si ceilalti vecini ai dumneavoastra si-ati rezolvat problema.

Intr-adevar, in cadrul lucrarilor de reabilitare, terasa este lucrata in totalitate. Toate cablurile, antenele si alte lucruri ce se afla pe terasa se dezafecteaza. Nu lucreaza nimeni pe langa antena sau cablul dv.

Luati-va antena de pe terasa pana se termina lucrarea si apoi vedeti cum conveniti cu conducerea asociatiei sa v-o montati la loc, fara sa stricati hidroizolatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)