avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare antena TV pe terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare antena TV pe terasa blocului

Buna ziua,

doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ca proprietar am o cota parte indiviza din terasa, am dreptul de a monta aceasta antena pe terasa blocului? Sau este necesar acordul asociatiei de locatari?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:27, 29 Noiembrie 2009
Este necesar acordul comitetului executiv al asociatiei.

Dv. aveti o cota-parte indiviza, dar aceasta nu este identificabila si nu puteti decide cu liber arbitru de utilizarea ei, ci trebuie sa tineti cont de parerea celorlalti, asa cum si de a Dv. trebuie sa se tina cont in legatura cu actiunea pe proprietatea comuna a altui proprietar. Toti proprietarii sunt reprezentati de comitetul executiv (presedinte).
In plan practic, administratorul nu v-a permis lucrul acesta probabil din grija fata de terasa, e o suprafata foarte sensibila, prin lucrari mecanice se poate deteriora unde nici cu gandul nu gandesti, iar proprietarii de la ultimul etaj au de patimit.....
Probabil ca terasa a fost reparata de curand... :)
Conform legii nr 230/2007, este necesar acordul asociatiei de proprietari doar in cazul in care o terta parte doreste utilizare unei parti din cota indiviza (terasa, holul blocului, subsol etc). Nicaieri nu se stipuleaza ceva referitor la solicitarea acordului asociatiei de catre unul din proprietari. Proprietarul care doreste utilizarea terasei, este insa responsabil pentru orice deteriorare pe care ar putea aduce-o acestor spatii.
De aceea ma intreb, daca mi se poate interzice legal utilizarea terasei.
PS: Blocul este dat in folosinta in urma u 6 luni, deci nu e vb de reparatii de curand, plus ca pentru montarea antenei nu se va da nici o gaura, deoarece se monteaza pe un trepied.

Si trepiedul pe ce se sprijina? cum rezista la furtuni?
E cazul sa va spun ca o terasa reparata e comparabila cu situatia unui bloc nou?
In ce fel credeti ca proprietarul este responsabil?

Iata ce se spune in legea 230/2007
Art.30(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:

d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

Asa ca daca reglementeaza.....o face pentru toata lumea!

Faceti un tabel cu patru coloane: nr. apartament, nume si prenume proprietar, DA, sunt de acord, NU, nu sunt de acord in si mergeti din apartament in apartament pentru a lua acordul de care vorbea doamna Elga. Fiecare proprietar sa isi treaca numele si prenumele si sa semneze daca esau nu de acord.
Capul de tabel sa fie ceva de genul
TABEL NOMINAL
pentru strangerea de semnaturi in vederea obtinerii acordului proprietarilor din cadrul Asociatiei de Proprietari ......... pentru montarea unei antene satelit pe terasa blocului.
Eventual, in acel cap de tabel, puteti sa specificati si locul unde va fi montata acea antena. Ca sa-i convingeti pe proprietari, va sfatuiesc sa propuneti ca loc de amplasare acoperisul casei liftului si motivati ca astfel nu va fi afectata terasa de deasupra apartamentelor.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
Armenteros, utilizator
@armenteros
Nu sunt de acord cu tabelul care se plimba prin tot blocul.
Comitetul executiv este ales ca sa si decida in lumina atributiunilor pe care le are, date de lege in articolul mai sus mentionat.

Pe de alta parte. proprietarii nu sunt o turma ratacita de oameni in care daca au diverse nevoi sa umble cu tabelele din usa-n usa sa-si ceara voie unii de la altii.

Au un comitet pe care l-au ales si care reglementeaza diverse chestii....si toata lumea le respecta, ca altfel ajungem in haos. Fiecare isi pune unde vrea, orice vrea, numai ca au facut troc de invoieli. :)

Alte discuții în legătură

Montare antena satelit insanity insanity buna, ma puteti ajuta cu un raspuns? vreau sa instalez antena parabolica pe bloc, insa presedintele blocului mi-a transmis ca nu se poate face asta, deoarece ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea unei antene satelit pe fatada sau terasa bsterea bsterea Buna seara. Am o problema de domeniul sf-ului. Am incheiat un contract de furnizare servicii de televiziune prin satelit cu o firma. Au venit meseriasii sa ... (vezi toată discuția)