avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela495

Activitate mihaela495

Răspuns la discuția Asigurare locuinta
Multumesc pentru raspuns.

O sa caut un alt broker de asigurari.
Daca am inteles bine Dvs. spuneti ca este permisa depasirea fata de norma cu plus/minus 30-50% fara sa influenteze despagubirile. Brokerul de asigurari mi-a spus ca in cazul in care bunul este subevaluat cu 30% de ex., in cazul unei daune si despagubirea va fi mai mica cu 30% fata de valoarea reala. Dar care este valoarea reala? Tot acelasi broker mi-a spus ca in cazul in care suma asigurata este supraevaluata, in cazul unei daune, un inspector de asigurari va evalua paguba si voi fi despagubita cu valoarea reala si daca valoarea reala stabilita de asigurator va fi mai mica decat suma asigurata, ce am platit in plus este pierdere pentru mine. Ce mi se pare ciudat este faptul ca in cazul unei daune asiguratorul stie sa stabileasca valoarea reala dar cand se incheie polita nu stie/nu-si da interesul sa stabileasca o suma asigurata reala.
Nu imi doresc decat ca in cazul unei daune despagubirea sa acopere reparatia sau inlocuirea bunurilor (casa si bunuri), si pentru acest lucru nu as vrea nici ca suma asigurata sa fie subevaluata astfel incat despagubirea sa nu acopere reparatia dar nici sa platesc in plus degeaba.
Ati putea sa mai imi spuneti daca pretul constructiei pe mp se calculeaza la suprafata utila sau suprafata construita.

Multumesc
Buna ziua,

Intentionand sa inchei o asigurare facultativa a locuintei, am o nelamurire legata de suma asigurata mai exact nu stiu cum se stabileste. M-ar interesa o suma asigurata cat mai corecta astfel incat nici sa nu fie subevaluata dar nici supraevaluata (in cazul acesta as plati degeaba o prima de asigurare mai mare). Am cerut sfatul unui broker dar am inteles ca nici o firma de asigurari nu are vreun fel de grila in functie de care se stabilesc sumele asigurate. Am fost totusi sfatuita de catre broker ca suma asigurata ar fi valoarea de piata adica suma la care as putea sa vand locuinta respectiva dar nu stiu daca e corect. O alta persoana mi-a spus sa imi fac un calcul la 500 euro metru patrat, x suprafata utila si astfel sa ajung la suma asigurata dar iarasi nu stiu daca ar trebui luat in calcul suprafata utila sau suprafata construita.
In concluzie as dori niste sfaturi legate de modul de stabilire cat mai corect al sumei asigurate astfel incat sa nu fie nici subevaluata, nici supraevaluata. Am sa va dau cateva detalii ale locuintei: este o casa in mediul rural dar foarte aproape de un oras mare, constructie din caramida, cladirea este in stare foarte buna cu toate utilitatile si finisajele. Persoana care mi-a spus ca 500 euro m/p x suprafata utila ar fi suficient,motivand ca in mediul rural preturile sunt mai mici fata de oras. Dar eu cred ca in cazul unei daune reparatiile ar costa la fel ca si in oras fiindca materialele de constructii au acelasi costuri.
Sunt totusi curioasa daca chiar nici o firma de asigurare nu face o evaluare a locuintei inainte de incheierea politei de asigurare si lasa la latitudinea clientului sa-si evalueze locuinta, ba la valoarea de piata care in contextul crizei actuale este greu de stabilit, ba la valoarea de nou minus uzura(care nu stiu cum se calculeaza), ba o alta idee a fost sa-mi asigur locuinta la pretul de achizitie care poate am cumparat-o in urma cu 20 de ani sau a fost mostenire. Poate in mod intentionat firmele de asigurari lasa clientii sa-si evalueze singuri locuintele astfel incat in cazul unei daune sa existe motive, ba ca a fost subevaluata, ba supraevaluata.

Astept sfaturile Dvs.

Multumesc
Discuție Somatie
Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de 16.01.2011 iar procesul verbal de constatare a contraventiei a fost emis in data de 06.07.2011 si l-am primit prin posta.
Acum am primit o somatie de la un executor judecatoresc prin care ma someaza sa platesc contravaloarea rovinetei si cheltuieli de executare. Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa platesc si cheltuielile de executare sau ar fi suficient sa platesc doar contravaloarea rovinetei. De la CNADNR nu am primit vreo instiintare despre faptul ca vor trimite dosarul la executor.

Multumesc
Buna ziua,

Ma intereseaza daca tractorul se poate conduce cu permis de conducere categoria B? In cazul in care este valabila si categoria B as dori sa stiu daca se poate conduce doar pe camp la lucrari agricole sau si pe drumurile publice? Sau si campul este considerat tot drum public?

Multumesc
Răspuns la discuția Contract de inchiriere
Multumesc pentru raspunsuri.

As prefera sa incheiem un nou contract de inchiriere.

Varianta cu tacita relocatiune nu o prea inteleg si in plus nu as vrea sa fie pe perioada nedeterminata.
Daca in contract este specificat ca acesta inceteaza la expirarea termenului si pe urma incheiem un nou contract valabil din ziua urmatoare (deci chiriasul ramane mai departe in spatiu si plateste chirie) se considera cumva ca primul contract continua prin tacita relocatiune? Adica as avea doua contracte si as primi banii o singura data?
Daca puteti sa-mi explicati mai multe despre tacita relocatiune fiindca chiar nu o inteleg.
Si oricum trebuie sa declar venitul la Finante si atunci am nevoie fie de contract fie de act aditional si atunci in cazul tacitei relocatiuni chiar nu stiu cum s-ar proceda.
Buna ziua,

In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si am platit impozitul aferent.
In contract era prevazut ca acesta inceteaza la expirarea termenului pentru care s-a incheiat si totodata era prevazut ca se poate prelungi prin act aditional semnat de ambele parti contractante.
Acum termenul se apropie de sfarsit si chiriasul si-a manifestat verbal intentia de a ramane in continuare in spatiu.
In aceste conditii putem incheia un alt contract de inchiriere (as dori sa mai adaug cateva clauze) sau trebuie neaparat prelungit contractul existent prin act aditional?
In cazul in care putem incheia un alt contract de inchiriere, trebuie sa mai facem vreun act (nu stiu cum s-ar chema) in care sa specificam ca primul contract inceteaza sau este suficienta clauza din contractul existent in care spune ca inceteaza la expirarea termenului.

Multumesc
Multumesc pentru raspuns.

Inteleg ca nu se poate.

Daca ma puteti totusi ajuta sa inteleg mai bine. De ex. o persoana angajata pe postul de ospatar nu se mai poate angaja la o alta firma cu acelasi obiect de activitate nici pe un alt post, de ex. barman, camerista, etc. Daca persoana in cauza doreste sa isi completeze veniturile trebuie neaparat sa fie un alt domeniu de activitate?

Multumesc
Buna ziua,

O persoana care este angajata la o firma privata cu un program normal de munca, se poate angaja la o a doua firma (cu acelasi obiect de activitate) cu un program de 2 ore pe zi si pe acelasi post? Sau se considera ca se incalca obligatia de fidelitate? Mentionez ca in primul contract de munca nu exista clauza de neconcurenta. O alta firma cu acelasi obiect de activitate este automat si o firma concurenta?
Discuție Intrebare
O Soc. Com. "A" ar urma sa achizitioneze din alta tara unele marfuri. Toate costurile (cost marfa, transport, depozitare, etc.) ar urma sa fie facute de catre soc. A si desigur marfurile ar ramane proprietatea firmei A. O alta soc. B ar urma sa identifice potentiali cumparatori ai marfii respective, urmand ca in cazul in care potentialii cumparatori ar cumpara, soc. B sa incaseze un comision de la soc. A (un procent din pretul de vanzare al marfii).
In aceasta situatie ce tip de contract ar trebui incheiat si daca imi puteti indica si un model. Mentionez ca soc. B nu ar avea nici o implicare in procurarea marfii, nu participa la nici un cost ci doar ar gasi potentiali cumparatori si in urma tranzactiei ar incasa comisionul si daca tranzactiile nu s-ar incheia desigur nu ar primi comision.
Ma intereseaza din punctul de vedere al societatii B, aceasta a primit propunerea de la soc. A. Momentan soc. A inca nu a achizitionat marfa respectiva, in aceste conditii se poate incheia contractul mai devreme sau ar trebui asteptat pana cand va avea efectiv marfa.
La ce aspecte ar trebui sa fie atenta soc. B? Mentionez ca soc. B nu ar dori sa se oblige in gasirea potentialilor cumparatori fiindca s-ar putea sa nu-i gaseasca ci ar dori doar ca in cazul in care gaseste potentiali cumparatori sa incaseze comisionul.

Cu multumiri
Buna ziua,

In calitate de persoana fizica as dori sa vand un autovehicul unei SC, cu plata in rate, plata efectuindu-se in decurs de cateva luni. In acest sens ce act ar trebui incheiat si ce ar trebui specificat in actul respectiv pentru a ma asigua ca, cumparatorul imi va achita ratele? Mentionez ca am dori ca transferul pe numele cumparatorului sa se faca de la inceput astfel incat eu ca si vanzator sa nu mai platesc impozitul pe masina respectiva si cumparatorul sa poate sa-si faca pe numele lui asigurarea, etc.
Se poate incheia eventul un contract de vanzare cumparare in care sa fie specificat ca plata se va face in rate si specificat ca masina ramane proprietatea vanzatorului pana la achitarea integrala? Daca mergem pe varianta aceasta atunci se poate radia masina de pe numele vanzatorului de la inceput sau abia cand se vor achita toate ratele?
Sau alta varianta, clauze?

Va multumesc