Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de 16.01.2011 iar procesul verbal de constatare a contraventiei a fost emis in data de 06.07.2011 si l-am primit prin posta.
Acum am primit o somatie de la un executor judecatoresc prin care ma someaza sa platesc contravaloarea rovinetei si cheltuieli de executare. Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa platesc si cheltuielile de executare sau ar fi suficient sa platesc doar contravaloarea rovinetei. De la CNADNR nu am primit vreo instiintare despre faptul ca vor trimite dosarul la executor.
ati putea face contestatie la executare deoarece procesul verbal nu este titlu executoriu fata de despagubirea CNADNR, deoarece nu este venit la bugetul de stat / local. PV este titlu executoriu strict fata de amenda - care este creanta bugetara.
in mod normal, trebuie achitate ambele sume deoarece executarea nu se va inchide pina la recuperarea integrala a debitului, inclusiv cheltuielile de executare.