avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala rovinieta

buna ziua,
pe data de 05 08 2011 am primit un proces verbal prin care mi se comunica ca in data de 30.01.2011 am circulat fara rovineta, drept urmare mi s a intocmit un pv si mi s a stabilit o amenda de 125 ron si mai mult sa achit si un tarif de despagubire.
Eu am cumparat rovineta pe un an in luna septembrie 2010 din vama cand am adus masina. In decembrie am inscris o iar in februarie am si platit schimbarea de numar.
Eu consider ca este nedreapta plata despagubirii deoarece masina avea rovineta.
Daca ii schimbi numarul de inmatriculare al masinii nu inseamna ca am schimbat masina efectiv iar rovineta se plateste pentru masina nu pentru un numar de inmatriculare.
Pot face ceva sa nu platesc tariful de despagubire?
trebuia sa fi anuntat schimbarea numerelor la cnadnr.
puteti contesta pv-ul in termen e 15 zile de la comunicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa rovinietei, plangere contraventionala ContSters187575 ContSters187575 buna ziua, starea de fapt: in luna martie am incheiat un leasing pe o masina. am facut inmatricularea pe numere definitive. in prima luna am circulat cu ... (vezi toată discuția)
Rovigneta jenicaprod jenicaprod Am schimbat localitatea de domiciliu si implicit am inscris si autoturismul la noua adresa. In aceste conditii, rovigneta mai este valabila? Proprietarul si ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Crancu-Gabriela Crancu-Gabriela Buna ziua, am cumparat de curand o masina care are rovinieta valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie, apoi am inmatriculat-o pe numele meu. Rovinieta ramane ... (vezi toată discuția)