avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinietei, plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinietei, plangere contraventionala

buna ziua,
starea de fapt:
in luna martie am incheiat un leasing pe o masina.
am facut inmatricularea pe numere definitive.
in prima luna am circulat cu rovineta veche, aceasta fiind in termen de valabilitate, doar ca fusese incheiata pe numerele de leasing.
astazi - la 6 luni fara 1 zi - am primit acasa pv de constatare a contraventiei - am circulat cu masina cu numerele de inmatriculare tm xx xxx fara a avea rovineta valabila.
am aflat ulterior ca trebuia sa anunt la drumuri, contra unei taxe de 20 lei#-o ca am schimbat numerele si nu mai aveam batai de cap.
stiu ca necunoasterea legii nu te scuteste de efectele ei, dar cum raul este deja facut, vin cu intrebarea: ce se poate face? am termen 15 zile sa contest la judecatorie. dar ce sa contest?
pe de alta parte, rovineta se face SI pe serie de sasiu, care, se stie, este unica pe masina. chiar daca se schimba numerele, sau proprietarul, pe sosele circula fizic aceeasi masina pt care, pe serie de sasiu, s-a platit rovineta. am vreo sansa sa contest cu acest argument?
problema este cu atat mai arzatoare cu cat este posibil sa fi fost filmat cateva zile la rand si sa mai primesc cateva pv-uri in zilele urmatoare; totodata, dupa 1 luna de la respectivul eveniment am mai inchis un leasing si am circulat in aceleasi conditii, adica cu rovineta veche pe numere noi.
repet, nu am stiut ca trebuie sa anunt la drumuri schimbarea numerelor, mi s-a parut pur si simplu LOGIC ca pot circula cu rovineta veche, aceasta fiind facuta si pe serie de sasiu.
multumiri anticipate celor care imi pot da sfaturi utile.
Cel mai recent răspuns: ContSters187575 , utilizator 10:46, 15 Decembrie 2011
Faceti contestatie.Veti contesta tocmai faptul ca desi era platita rovineta, ati fost amendat. Este admisibila
Incercati contestatia pt ca oricum nu aveti nimic de pierdut. Si mie mi se pare absurd ca sa va treaca pe rovinieta si nr de inmatriculare si seria de sasiu si numele si prenumele dar sa se tina cont doar de nr de inmatriculare.
final cu happy-end:
nu stiu daca mai urmareste cineva discutia, dar daca mai pateste cineva ca mine, merita sa incerce.
am facut plangere conraventionala, pe 30 nov. am avut infatisarea. aseara (14 dec) am primit comunicarea de la judecatorie prin care s-a dispus inlocuirea amenzii cu avertisment si exonerarea de la plata tarifului de despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala rovigneta alphagroup alphagroup Buna ziua! Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala. Amenda e pentru o ... (vezi toată discuția)
Important! mymyhh mymyhh Buna am cump o masina acum iar aceasta nu avea rovineta platita, iar eu am platit o pe numerele de imatriculare e vechiului proprietar, insa eu acum am ... (vezi toată discuția)
Rovinieta, intrebari si eventuale cai de atac CristianMandoiu CristianMandoiu Buna ziua, am si eu o mica nelamurire si nu stiu cat e de ok. Am achizitionat in urma cu fix un an o masina. Masina avea rovinieta valabila pana in ... (vezi toată discuția)