avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala rovigneta

Buna ziua!
Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala.

Amenda e pentru o constatate din 28.10.2010. Eu aveam rovigneta valabila, doar ca era pe vechiul numar de inmatriculare ( in iunie 2010 am terminat de achitat leasing-ul si am inmatriculat-o pe numele meu). Pe chitanta de la rovigneta apare atat numarul de inmatriculare, cat si seria de sasiu. E clar ca e vorba de aceeasi masina. Pot gasi undeva un model de plangere?

Se considera rovigneta valabila in acest caz si are rost sa fac plangere contraventionala? Cum se trimite aceasta, prin curier cu confirmare de primire?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: nanum , utilizator 21:35, 8 Mai 2011
Era de datoria d-voastra sa mergeti sa schimbati nr. de inmatriculare de pe rovineta. Din experienta nu aveti sansa de reusita.
neaparat sa faceti plangere contraventionala, depuneti actele doveditoare cu plangerea in 15 zile de la data postei. plangerea o puteti depune prin posta cu confirmare de primire la judecatoria in raza careia a fost emisa contraventia.
cristianus a scris:

Era de datoria d-voastra sa mergeti sa schimbati nr. de inmatriculare de pe rovineta. Din experienta nu aveti sansa de reusita.

Cum sa nu aiba sansa de reusita, dimpotriva. sansele sunt de partea lui.
Rovigneta este taxa de drum ce trebuie platita pentru o masina a putea circula pe drumurile nationale din romania cu ea.
Pentru masina respectiva rovigneta este platita. deci poate circula. Ca nu a putut face dovada platii(ca nu a corespuns numarul), nici o problema, contestati amenda si judecatorul va va da cu siguranta dreptate si va anula amenda.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
grandanat, utilizator
pai ce ... a cerut cineva dovada platii.... Daca o cerea, avea soferul copie dupa factura si bonul nefiscal, in care apare si seria de sasiu. Problema e ca e control electronic, si din 28.10 mi-a venit amenda pe 22.03 anul urmator.

OG nr.8/2010 - modificarea OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania:

La articolul 1, dupa alineatul (11) se introduce un nou alineat, alineatul (12), cu urmatorul cuprins:
„(12) Incepand cu data de 1 august 2010, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A. cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date. Documentele necesare si conditiile de efectuare a modificarii, precum si tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.”

Acum cred ca m-am facut cat se poate de inteles in legatura cu subiectul. Si la ceea ce a enuntat legiuitorul nu cred ca exista loc de interpretare. Din pct meu de vedere nu veti avea sanse de castig din pacate.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
cristianus, utilizator

Alte discuții în legătură

Rovinieta Crancu-Gabriela Crancu-Gabriela Buna ziua, am cumparat de curand o masina care are rovinieta valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie, apoi am inmatriculat-o pe numele meu. Rovinieta ramane ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda rovigneta Catalin00 Catalin00 Am tot cautat dar nu a raspuns nimeni categoric , cu date concrede referitoare la contestarea da / nu a unei amenzi primite pentru rovigneta Aceasta mi-a ... (vezi toată discuția)