Buna ziua!
Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala.
Amenda e pentru o constatate din 28.10.2010. Eu aveam rovigneta valabila, doar ca era pe vechiul numar de inmatriculare ( in iunie 2010 am terminat de achitat leasing-ul si am inmatriculat-o pe numele meu). Pe chitanta de la rovigneta apare atat numarul de inmatriculare, cat si seria de sasiu. E clar ca e vorba de aceeasi masina. Pot gasi undeva un model de plangere?
Se considera rovigneta valabila in acest caz si are rost sa fac plangere contraventionala? Cum se trimite aceasta, prin curier cu confirmare de primire?
Stimate domn @grandanat...nu vreau sa intru in nici un conflict verbal sau contradictii. Atat mai vreau sa spun, nu am zis ca primeste amenda pentru neanuntarea schimbarii numarului, in fine nu s-a citit tot ce am scris. Imi doresc sa aveti castig de cauza si daca se poate dupa pronuntarea sentintei sa publicati si aici motivarea. Multumesc anticipat si succes
Buna seara! Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul meu pentru doua amenzi din 12 nov si respectiv 14 nov. 2010 si acum mi s-a adus la cunostinta...Eram in concediu pentru o saptamana si ma gandeam acum: daca faceam turul tarii in 5 luni si fara sa stiu, ma fotografiau astia peste tot, ce ma faceam?!? Si inca o chestie pe care nu o inteleg: daca valoarea amenzii este de 250 Ron, de ce mai apare pe fiecare proces verbal o taxa de 28 euro? Este valoarea unei rovignete? Si daca da, de ce trebuie sa achit suma asta in cazul fiecarei amenzi in parte? Aaaa, si am uitat sa precizez: rovigneta anterioara a fost facuta pe sistemul vechi, pe numarul vechi de leasing al masinii, si bineinteles ca nu mai am chitanta si nici abtibildul din geam.....Mai pot dovedi in vreun fel ca am avut in acea perioada? Exista baze de date? Multumesc
buna ziua,
poate cinneva ditre cei patiti sa-mi spuna daca avut castiga de cauza ?
daca in fond instata respinge plangerea mai pot face recurs dupa noile schimbari legislative ?
Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare in speranta ca voi primi un raspuns( si sper favorabil pentru mine...) Ieri 07.05.2011 am intrat pe autostrada si pe la km 25 mi-am adus aminte ca am uitat sa iau rovinieta! Din moment ce este amplasata o camera la km 12 sunt convinsa ca urmeaza sa primesc amenda! Am oprit la prima benzinarie care am intalnit-o si mi-am cumparat rovinieta pe un an de zile! Daca primesc amenda acasa si fac contestatie avand in vedere ca mi-am achizitionat rovinieta la 20 de min diferenta, oare voi avea sanse sa nu mai platesc amenda?Si daca o primesc peste 6 luni este adevarat ca este prea tarziu sa o mai contest?Sau o pot contesta in maxim o zi de la primire ei?Va multumesc!
buna seara ,
va ajut cu un raspun eu chiar daca nu sunt de specialitate: am citit eu pe procesul verbal de constatare a contrav ca il puteti contesta in termen de 15 zile de la primire: data cand apare pe plic cand v-a fost comunicat sau data care apare pe procesul verbal de comunicare, in privinta contestatiei cand va fi cazul ati putea sa incercati, dar sa speram ca nu va prins .numai bine
Rovinieta
Crancu-Gabriela
Buna ziua, am cumparat de curand o masina care are rovinieta valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie, apoi am inmatriculat-o pe numele meu. Rovinieta ramane ... (vezi toată discuția)