avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda rovigneta

Am tot cautat dar nu a raspuns nimeni categoric , cu date concrede referitoare la contestarea da / nu a unei amenzi primite pentru rovigneta

Aceasta mi-a venit azi 08 aprilie 2011 , insiintandu-ma ca am fost depistat pe data de 4.11.2010 circuland pe autostrada . Se poate contesta ?

Sa o platesc si sa o contest ?

Multumesc :)
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Catalin00, utilizator
Cel mai recent răspuns: alungu , utilizator 23:47, 14 Iunie 2011
Buna ziua !
Daca aveti motive (motive nulitate proces-verbal contraventie ) sau situatia nu corespunde realitatii ( nu ati circulat la acea data , aveati rovigneta platita) puteti ataca cu succes in instanta procesul verbal , daca nu , nu are rost (platiti in 48 de ore 1/2 din amenda ) ....:O
problema e ca am circulat , dar , am facut mai multe drumuri , dar unele din ele au fost insotite de rovinieta pe 7 zile , dar binenteles ca aceste " chitante " nu au mai fost pastrate
Daca nu aveti dovezi nu are rost sa contestati ca pana la urma tot veti plati si va mai si pune pe drumuri.
ok :) am inteleg , multumesc
Salutare,

am si eu o mica problema cu rovigneta, saptamana trecuta am trecut prin fata camerei pentru rovigneta,

cum de obicei circul doar in oras am uitat sa cumpar, la 10 minute dupa ce am trecut am cumparat rovigneta si pentru ziua respectiva,

sunt pasibil de amenda ? pot solicita in instanta schimbarea din amenda in avertisment, avand in vedere ca am achitat rovigneta pentru ziua respectiva ?

la cat timp se primesc amenzile ?

multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Contestare amenda rovigneta netu_ologu netu_ologu Am primi trei amenzi pt. lipsa rovigneta in aceeasi zi, pot contesta doua dintre ele ? (vezi toată discuția)
Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)