avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. Vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute?

Poate sa ma ajute cineva?
Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit acasa un proces verbal intrucat la ora 15:50 am circulat fara rovinieta. Insa, rovinieta pe care am cumparat-o in aceeasi zi apare 15:58.
Vreau sa contest procesul verbal pentru ca nu vreau sa le platesc nimic.
Stie cineva vreun articol care ar putea sa ma ajute? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:06, 12 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati Ordonanta 15/2002 -art.1 alin 7.2 Tariful de trecere se achita inainte de trecere.

Completat de art.III pct.9 din OUG 8/2015
(7.3)Prin exceptie de la prevederile alin. (7.2), tariful de trecere poate fi achitat pana cel tarziu la ora 24,00 a urmatoarei zile in care a fost efectuata trecerea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nuaveti nimic de pierdut daca faceti plangere contraventionala, cel mult taxa judiciara de timbru. Poate obtineti clementa instantei si va va inlocui amenda cu sanctiunea avertismentului.
Pentru a da in judecata va trebui sa platiti acea amenda. va spun din sursa sigura.Trebuie achitata amenda apoi depusa plangere
Nu ne dati si noua sursa aceea sigura ? Pentru ca asa e corect sa va sustineti afirmatiile. Regimul juridic al contraventiilor este reglementat de OG2/2001. In principiu, se poate achita jumatate din minimul amenzii pentru rovigneta, si depusa plingerea contraventionala la judecatoria de care apartineti (derogare de la OG2/2001). Insa nu prea aveti sanse datorita Art. 1 alin (8.1) din OG15/2002 "Dacă ziua de început a perioadei de valabilitate a rovinietei este ziua în curs, valabilitatea acesteia începe la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea tarifului de utilizare în baza de date a SIEGMCR şi expiră la ora 24,00 a ultimei zile a duratei pentru care acesta a fost achitat. "

In momentul cind ati fost filmata nu aveati rovigneta valabila. Chiar daca achitati dupa o zi, dupa o luna efectul era acelasi.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
latka, moderator
Contestati si solicitați aplicarea unui avertisment în loc de amenda.

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovigneta si confiscarea certificatului.. carmena_iasi carmena_iasi Buna seara. Am si eu o nelamurire. Astazi am fost oprita in trafic de catre o brigada de politie, impreuna cu un reprezentant al celor de la Drumuri Nationale ... (vezi toată discuția)
Rovinieta. cipriannicolae cipriannicolae Am uitat sa platesc rovinieta si am trecut pe sub o camera de supraveghere, apoi am oprit dupa aceasta si in decurs de maxim 15 min am platit rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa rovinieta, rovinieta mea fiind valabila! viorelk viorelk Buna ziua, Am primit amenda pentru lipsa rovinieta valabila! Eu am platit rovinieta pentru intregul an! Cum sa procedez, sa platesc jumatate in 48 de ore ... (vezi toată discuția)