avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda lipsa rovigneta si confiscarea certificatului..
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda lipsa rovigneta si confiscarea certificatului..

Buna seara. Am si eu o nelamurire. Astazi am fost oprita in trafic de catre o brigada de politie, impreuna cu un reprezentant al celor de la Drumuri Nationale si nu aveam rovigneta. Mi-a fost intocmit un proces verbal de catre cei de la Drumuri Nationale cu amenda (pe firma), care nu mi-a fost inmanat, urmand sa fie trimis direct la adresa firmei. Pe langa asta, cei de la Politie mi-au oprit si certificatul de inmatriculare al masinii, mi-au emis dovada pt 12 zile pt a putea circula, PANA CAND VOM FACE DOVADA PLATII.

Sincer, nu mi s-a parut normal sa mi se opreasca certificatul dupa ce mi s-a mai dat si amenda...

Poate cineva sa ma lamureasca daca a fost conform legii oprirea certificatului?

Va multumesc.As vrea sa-mi spuneti daca a fost in cazul in care ai fost prins circuland fara rovigneta
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:30, 3 Decembrie 2009
Buna ziua !
Cititi aici, pentru a vedea baza legalaB-) :
Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 1 februarie 2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, se modifică şi se completează după cum urmează:
........................................................................
8. Articolul 8 va avea următorul cuprins:
"ART. 8
(1) Fapta utilizatorilor români sau străini de a circula fără a deţine rovinieta valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.
(6) O dată cu aplicarea amenzii contravenţionale, conducătorilor vehiculelor înmatriculate în România, care circulă fără a avea rovinieta valabilă, li se reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului şi, după caz, utilizatorului român i se reţine licenţa, până la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de utilizare.9. Articolul 9 va avea următorul cuprins:
"ART. 9
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 8 se fac de către:
a ) personalul împuternicit din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.;
b ) personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în numele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.;
c ) personalul împuternicit din Ministerul Administraţiei şi Internelor, care îndrumă, supraveghează şi controlează circulaţia pe reţeaua rutieră din România, în situaţia când efectuează controlul tarifului de utilizare fără personalul menţionat la lit. a) şi b );
d ) personalul poliţiei de frontieră care îşi desfăşoară activitatea în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României, împreună cu personalul prevăzut la lit. a)."
Sia ceste prevederi s- au mai schimbat prin legea LEGE nr. 424 din 27 iunie 2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier , dar fara relevanta .
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
De ce nu a fost inmanat procesul verbal? Nu aveti calitatea de reprezentant al firmei?
In aceasta situatie nu aveti decat sa achitati rovineta si sa solicitati restituirea certificatului de inmatriculare.
Sincer este prima data cand aud ca agentii constataori retin si certificatul de inmatriculare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie rovinieta persoana fizica leorot leorot Ieri conduceam auto proprietate personala dinspre Slatina spre Bucuresti. Exact la intrarea pe autostrada astepta pasnic un echipaj al politiei rutiere. si ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta falsa TINA  PARASCHIV TINA PARASCHIV Bună ziua tuturor !!! Ieri circulam pe drumul Judetean Bacau şi am fost oprită în trafic de către agentul de poliţie rutieră şi rugată să prezint ... (vezi toată discuția)
Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)