avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta.

Am uitat sa platesc rovinieta si am trecut pe sub o camera de supraveghere, apoi am oprit dupa aceasta si in decurs de maxim 15 min am platit rovinieta online. Vreau sa stiu daca in acest caz se mai emite vreo amenda, PV s.a.m.d. O zi buna
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
cipriannicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:27, 23 Aprilie 2015
Avand in vedere ca baza tehnica inregistreaza inclusiv data si ora,este evident ca autoritatea va constata ca ati circulat pe tronsonul de drum fara rovinieta valabila si va intocmi proces verbal contraventie
Controlul achitarii tarifului de utilizare se face prin intermediul unui sistem informatic, valabilitatea rovinietei incepe cu ora si minutul achitarii, nu exista o "plaja" de ore sau minute care sa permita achitarea ulterioara trecerii printr-un sistem video de control (de ex. cum va fi pe viitor cu plata taxei de pod de la Cernavoda, poti sa o platesti pana la ora 24 a zilei urmatoare).

ORDONANŢĂ nr. 15 din 24 ianuarie 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România
Art. 1
(1) În înţelesul prezentei ordonanţe, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după
cum urmează:
n) sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei -
sistemul informatic ce permite achitarea tarifului de utilizare prin mijloace electronice,
gestiunea datelor privind vehiculele cu drept de utilizare, monitorizarea şi controlul
achitării tarifului de utilizare, denumit în continuare SIEGMCR.

Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru utilizatorii români, în funcţie de tipul vehiculului şi doar pentru perioada minimă de utilizare, data şi ora de început a valabilităţii rovinietei fiind data şi ora confirmării de către distribuitor a emiterii acesteia.

[ link extern ]

Concluzie, veti primi procesul verbal de contraventie pe care veti avea posibilitatea sa il contestati in termen de 15 zile de la comunicare existand posibilitatea sa primiti un avertisment avand in vedere achitarea imediata a rovinietei (asta trebuie sa o solicitati in plangere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate pastrare copie rovigneta Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua ! Exista vreun articol de lege sau din Codul Rutier care mentioneaza ca trebuie sa avem in masina o copie a rovignetei achitate? Sau politistii au ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)