avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala rovigneta

Buna ziua!
Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala.

Amenda e pentru o constatate din 28.10.2010. Eu aveam rovigneta valabila, doar ca era pe vechiul numar de inmatriculare ( in iunie 2010 am terminat de achitat leasing-ul si am inmatriculat-o pe numele meu). Pe chitanta de la rovigneta apare atat numarul de inmatriculare, cat si seria de sasiu. E clar ca e vorba de aceeasi masina. Pot gasi undeva un model de plangere?

Se considera rovigneta valabila in acest caz si are rost sa fac plangere contraventionala? Cum se trimite aceasta, prin curier cu confirmare de primire?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: nanum , utilizator 21:35, 8 Mai 2011
Numerele noastre au fost schimbate cu data de 05.07.2010, anterior introducerii noului articol din lege.
Este contrar legii sa fii pus sa platesti pentru acelasi serviciu de 2 ori. Chiar si daca schimbarea numerelor ar fi survenit dupa 1 august orice judecator cu cap ar anula amenda si ar da castig de cauza contestatarului.
Nu platesti de 2 ori pentru acelasi serviciu....faci o cerere pentru schimbare de numar, atat si daca nu ma insel este si o taxa infima. Nu conteaza cand ati schimbat numerele, era de obligatia d-voastra sa le schimbati si de pe rovinieta. Necunoasterea legii nu inlatura raspunderea d-voastra "contraventionala". Repet, contestati procesul verbal, dar nu stiu daca vor fi sorti de izbanda...eu sper
multumesc!

O alta chestie foarte ciudata e ca vine procesul verbal dupa 5 luni de la data incidentului. Normal ar fi sa vine imediat, ca sa te corectezi, nu sa risti sa primesti 100 de amenzi pentru acelasi lucru.
In plus, in articolul citat scria de auto care isi schimba numerele dupa 01 august 2010, dar normele de aplicare au fost publicate in MO in data de 01 octombrie 2010.
Dar probabil explicatia e ca asta e Romania!
Oricum contestam, ca nu e normal.
@cristianus
Stimate domn, vorbiti in necunostinta de cauza. Userul alphagroup a platit pentru a putea circula cu masina respectiva pe drumurile nationale. Ca legea spune ca era obligatia lui sa anunte schimbarea de numere e alta poveste. In cel mai rau caz poate sa ia amenda ca nu a facut acel lucru, dar nu prea vad cum pentru ca nu stiu sa existe amenda pentr un astfel de lucru. Inafara de acest aspect minor, mai repet odata, alphagroup nu are cum sa ia amenda pentru ca a circulat pe drumurile nationale fara rovigneta. Pentru masina respectiva avea taxa de drum platita in perioada cand a fost sanctionat. Altceva nu mai conteaza.

Ca sa intelegeti si dvs, cristuanus, situatia este foarte similara cand iei amenda pe RATB ca nu ai abonamentul la tine, pentru ca l-ai uitat acasa.

1. Este obligatia cetateanului atat sa aiba abonamentul la el cat si sa anunte schimbarea de numar in cazul rovignetei, dar nu-si onoreaza obligatia.
2. Organul de in cauza constata ca individul circula fara abonament sau ca nu are rovigneta platita(in baza de date nu apare platita). Foarte corect. drept urmare intocmeste proces verbal impreuna cu amenda de rigoare. Iarasi corect.
3. Individul contesta amenda: se prezinta la judecatorie iar in fata judecatorului aduce dovada cum ca de fapt avea abonament valabil cand a luat amenda, respectiv ca avea taxa de drum platita.
4. In concluzie, dupa cum este si normal, judecatorul anuleaza atat amenda RATB cat si amenda pentru lipsa rovignetei.
5. End of story.

Si fiti fara grija nu va plati nici o amenda pentru ca nu si-a respectat obligatia de a anunta schimbarea de numar.

Alte discuții în legătură

Rovinieta Crancu-Gabriela Crancu-Gabriela Buna ziua, am cumparat de curand o masina care are rovinieta valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie, apoi am inmatriculat-o pe numele meu. Rovinieta ramane ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda rovigneta Catalin00 Catalin00 Am tot cautat dar nu a raspuns nimeni categoric , cu date concrede referitoare la contestarea da / nu a unei amenzi primite pentru rovigneta Aceasta mi-a ... (vezi toată discuția)