se pare ca este vorba de un litigiu intre societati si nu intre o persoana fizica si o societate comerciala.
in acest caz nu se mai poate apela la ANPC situatia de drept urmand a se stabili conform codului comercial si cel fiscal.
chiar daca
Ordinul 769/2010 privind aprobarea NM ale OG 15/2002 in art. 5 alin (2) lit. b precizeaza ca solicitantul prin semnatura confirma ca datele inscrise in document sunt conforme cu cele solicitate
cel care intocmeste factura (fara stampila) sau bonul fiscal (cu stampila) are responsabilitatea confirmarii ca datele inscrise in factura sunt conforme cu cele solicitate de catre client.
prin urmare prin factura ar trebui sa se confirme conformitatea prestarii serviciului.
fiind acelasi caz ca si al clientului care confirma prin semnatura.
parerea mea este ca puteti solicita in instanta anularea pv dovedind prin factura ca ati achitat o taxa ptr alta societate, citati societatea in cauza daca o puteti identifica sau solicitati instantei sa dispuna identificarea proprietarului pe baza nr de inmatriculare, societatea respectiva sa prezinte rovinieta (fiind societate nu cred ca este posibil sa nu fi circulat si pe drumuri nationale in afara orasului de resedinta), puteti solicita si daune interese de la societatea respectiva intrucat in mod sigur a circulat pe drumurile nationale avand cunostinta de faptul ca rovinieta a fost platita de altcineva (cand au vrut sa isi cumpere rovinieta in mod sigur nu au mai cumparat intrucat apareau in baza de date a CNADR cu rovinieta valabila numai ca nu aveau bonul fiscal si rovinieta fizic).
eu am vrut sa imi cumpar alta rovinieta uitand data expirarii celei anterioare si am fost gasit in baza de date ca rovinieta mai era valabila inca o saptamana. bineinteles ca nu am mai cumparat alta.
daca este sa facem o asimilare, ati achitat o suma intr-un alt cont, iar suma a fost folosita de cu buna stiinta cu toate ca existau indicii ca suma este necuvenita.