Buna seara.
Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: "a circulat fara a detine rovinieta valabila. Fapta constituie contraventie si se sanctioneaza conform art. 8 alin.(1) din OG 15/2002 si sanctionata conform art. 8 alin. (2) din OG 15/2002".
In acelasi PV scrie ca sunt obligat sa platesc si "tarif de despagubire" conform art.8 alin. (3) din aceeasi OG 15/2002, ori din ce am gasit pana acum in textul OG suna cam asa: "(3) Sumele încasate în urma aplicării amenzilor se fac venit la bugetul de stat în proporţie de 75%, diferenţa de 25% revenind, ca venituri extrabugetare, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. sau Ministerului Administraţiei şi Internelor, după caz."
O alta nelamurire a mea este ca, la data cand am fost scanat de camera (pe A2, km 12) aveam rovinieta valabila(expira pe 31.01.2011)...problema e ca acea rovinieta este platita pe numerele vechi de inmatriculare a masinii (am cumparat masina cu tot cu rovinieta platita...si cum se face pe masina, nu pe proprietar).
Are vre-un rost sa contest acest PV si sa scap de "cadoul" de Mos Nicolae sau sunt bun de plata?
Multumesc anticipat!
In mod normal , la cumpararea masinii , rovinieta poate fi transferata noului proprietar daca este valabila , dar pentru asta trrebuie sa mergeti la un birou CNADNR.
Daca nu ati facut-o , masina apare ca neavand rovinieta valabila.
Puteti contesta , cu succes zic eu , P.V. - pentru acest motiv, sunt sanse mari sa vi se admita contestatia .
Cat v-a amendat ?
Rovegneta se face pe numarul de inmatriculare al autoturismului,daca aveti in continuare aceleasi numere de inmatriculare este valabila indiferent cine a cumparat-o,dvs sau vechiul propietar.
Contestatie rovinieta
valisox
pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)