Speta:
Am primit prin posta un PVCC pentru ca am circulat in data de 04.09.2011 pe drumurile publice fara a detine o rovineta valabila.
Initial am crezut ca este vorba despre o eroare din sistemul lor informatic, deoarece eu stiu ca de fiecare data cand ma deplasez in afara bucurestiului am grija sa imi procur rovinieta pe perioada respectiva. Asa s-a intamplat si atunci, inainte sa plec din localitate, am oprit la o benzinarie de unde mi-am procurat rovinieta pentru 7 zile (02.09.2011-08.09.2011).
Revenind in ziua primirii PVCC, dupa ce am verificat cu atentie, am observat ca, intr-adevar, atat pe dovada rovinietei cat si pe chitanta aferenta acesteia s-a gresit numarul de inmatriculare si implicit nr. de sasiu (care se pare ca se trece automat in functie de nr. de inmatriculare). Vinovati de aceasta greseala sunt in egala masura atat "benzinarul" care a completat rovinieta, cat si eu prin faptul ca nu am verificat cu atentie datele trecute in aceasta; eu am verificat nr. de inmatriculare, dar dat fiind ca erau inversate doua dintre litere, nu am realizat ca este gresit.
Problema este ca acum trebuie sa platesc amenda in valoare de 225 lei plus "contravaloare tarifului de despagubire" in valoare de 28 euro. TOTAL - 370 lei.
Daca m-ar da banii afara din casa as zice ca am gresit... platesc, si as achita-o fara probleme, dar, din pacate, nu este asa.
Daca as contesta in instanta PVCC-ul si as invoca buna-credinta a subsemnatului, aducand ca dovezi si alte roviniete anterioare si ulterioare pe care le-am pastrat (unele de 1 sapt, altele de 1 luna), credeti ca as avea vreo sansa de castig?
Mentionez ca am verificat nr. de inmatriculare ce apare pe rovinieta (cel care a fost trecut eronat pe aceasta) pe site-ul CSA (Comisia de supraveghere a asigurarilor) si nici macar nu apare cu asigurarea RCA valabila la data la care am fost eu surprins de camera CNADNR. M-ar interesa si alte informatii despre acesta, dar nu stiu de unde as putea sa le obtin. Ma gandesc ca daca nu are asigurare RCA, este posibil ca autovehiculul respectiv sa fie chiar radiat din circulatie si atunci sa se demonstreze clar ca intr-adevar a fost o greseala.
As aprecia orice sugestie pertinenta in aceasta speta.
Multumesc anticipat.
Daca mai santeti in termenul de 15 zile de la comunicare in care puteti face contestatie,va sfatuiesc sa faceti acest lucru si sa depuneti la dosar toate probele pe care le aveti in favoarea d-vstra,aveti o sansa ca instanta sa constate ca este vorba de o eroare materiala la eliberarea rovinietei,si sa anuleze P.V.
Sansele sa castigati sunt reduse.Trebuie sa dovediti instantei cu probe ca aceasta sustinere a dvs. este reala. E foarte greu sa dovediti acest aspect şi pentru suma de 370 lei nu prea se merita sa faceti un proces. Onorariul avocatului depaseste aceasta suma.
Situatia mea este identica cu cea a lui zetubald. Circul din iulie 2011 cu o rovinieta pe care nr de inmatriculare e gresit cu o litera. Deocamdata am primit sapt trecuta primul PVCC cu o inregistrare din noiembrie. O sa il contest mai mult pentru ca imi e frica de cele ce vor urma. Am peste 40 de drumuri facute prin dreptul camerelor fixe (A1,A2,E85, DN1).
Exista posibilitatea sa aflu cate PVCC-uri sunt inca netrimise? La numarul CESTRIN-ului suna ocupat iar la sediu nu ai cu cine vorbi.
Deasemenea, daca solicit initial ca judecata sa se faca in lipsa mea, pot sa revin asupra acestei decizii si sa ma prezint cu un avocat(in cazul in care va fi o suma ce depaseste onorariul lui)?
Instanta poate constata buna dvstra credinta,si poate inlocuii amenda contraventionala cu avertisment,cautati un avocat care sa va formuleze contestatiile.
Amenda rovinieta
Adrian_P
Buna seara.
Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)