avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pierdut rovinieta, o declar nula? :(
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pierdut rovinieta, o declar nula? :(

am constatat ca am pierdut rovinieta. nu sunt primul si nici ultimul in aceasta situatie .:slap:
o aveam in certificatul de inmatriculare dar cum am facut recent ITP-ul cred ca s-a pierdut in momentul in care a fost scos certificatul din folia de protectie.
cum la un control al politiei ti se solicita si rovinieta mi-am pus intrebarea cum pot dovedi organului ca am o rovinieta valabila astfel incat sa nu fiu supus supliciului unor cheltuieli si drumuri inutile pe la vreo instanta aflata la sute de km de domiciliul conjugal in conditiile in care nu am gasit pe vreun site oficial cum rezolvi "problema".:foottap:
dupa cum se stie dupa o anumita perioada si daca ai chitanta se sterg informatiile de pe ea din cauza hartiei si tonerului de "buna calitate":pleasantry:.
solutia este accesarea site-ul CNADR la adresa [ link extern ] .
pentru linistea sufleteasca am trimis un email CNADR_ului care mi-a raspuns (culmea, in aprox. 1 ora si 30 min. :hm:) si confirmat ca documentul respectiv poate fi prezentat organului drept dovada achitarii rovinietei.
am mai gasit pe net informatii ca trebuie solicitat un duplicat sau mai stiu eu ce dar este suficient documentul respectiv accesat la adresa de mai sus.
consider ca informatia este utila pentru cei aflati in situatia prezentata.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:35, 30 Aprilie 2013
Sarbatori fericite!:beer:

Eram exact in situatia dumneavoastra. Acum am ce sa arat in cazul in care mi se va solicita dovada platii rovignetei.
Toate dadele privind plata rovignetei sunt centralizate la CNADR. Din proprie experienta va spun ca daca nu ai chitanta, politistul poate primi in timp util informatii ca ai sau nu rovigneta platita. Daca sunteti in apropierea unei benzinarii, informatia se poate oferi instant:)
La cererea oficiala se poate elibera de catre CNADR copie dupa chitanta
Nu toti politistii care detin competenta de verificare documente in trafic detin posibilitatea tehnica de verificare baza de date CNADR
Saptamana trecuta m-am confruntat cu situatia de a fi oprita in trafic ,agentul a solicitat documentele,ocazie cu care am prezentat chitanta doveditoare ,care avand o vechime de 3-4 luni nu mai era lizibila-motivele se cunosc calitatea tonerului
In atitudinea agentului am constatat o satisfactie marita si un interes grabit a incheia proces verbal de contraventie
Agentul a precizat concret ca nu are obligatia sa desfasoare verificari suplimentare daca soferul nu poate prezenta ca detine rovinieta valabila la momentul verificarii in trafic
Am avut sansa sa detin in torpedou copie a chitantei
danacj a scris:

Daca sunteti in apropierea unei benzinarii, informatia se poate oferi instant:)

chiar credeti ca un agent rutier se va deplasa pana la benzinarie sa afle informatia sau se va deranja sa acceseze baza de date a CNADR-ului? :hm:
in plus, nu toate benzinariile elibereaza roviniete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate pastrare copie rovigneta Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua ! Exista vreun articol de lege sau din Codul Rutier care mentioneaza ca trebuie sa avem in masina o copie a rovignetei achitate? Sau politistii au ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Polita rca 2013 nairam63 nairam63 Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. ... (vezi toată discuția)