Buna ziua, am cumparat de curand o masina care are rovinieta valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie, apoi am inmatriculat-o pe numele meu. Rovinieta ramane valabila chiar daca numarul de inmatriculare s-a schimbat? Pana la urma e vb de aceeasi masina cu serie unica de identificare. Problema mea este ca am circulat timp de o saptamana cu numerele noi pe un drum care are camere de rovineta pe ambele sensuri. Acum la ce ar trebui sa ma astept: mai multe amenzi cand de fapt rovinieta e platita?
Mi se pare nedrept ;-). Sa zicem ca am o rovinieta valabila 12 luni si daca in acest timp numerele autoturismului se schimba de 3 ori ( V-C, iar apoi inmatriculare) de ce ar trebui platita rovinieta de mai multe ori daca e vb despre acelasi vehicul? Pana la urma masina(obiect) se deplaseaza pe drum, despre ea e vb nu despre niste numere de inmatriculare.
Asta-i legea. În rovignetă sunt trecute datele mașinii (tipul, nr de înmatriculare etc). Puteți invoca argumentele pe care le-ați menționat la susținerea unei plângeri împotriva procesului verbal de contravenție, prin care să solicitați înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertisment, dar cu șanse reduse.
Rovigneta
jenicaprod
Am schimbat localitatea de domiciliu si implicit am inscris si autoturismul la noua adresa. In aceste conditii, rovigneta mai este valabila? Proprietarul si ... (vezi toată discuția)