avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rovigneta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rovigneta

Am schimbat localitatea de domiciliu si implicit am inscris si autoturismul la noua adresa. In aceste conditii, rovigneta mai este valabila? Proprietarul si autoturismul sunt aceeasi, doar adresa si nr. de inmatriculare sunt altele. Rovigneta este valabila pana in oct. 2014. Acelasi lucru si pt. RCA.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 09:14, 19 Ianuarie 2014
1.Soferii care au achitat taxa de drum, dar au schimbat numarul de inmatriculare al masinii pot pastra rovinieta numai daca depun o solicitare in scris la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si platesc o taxa de 24,8 lei, cu TVA inclusa.

"Pentru efectuarea modificarii, utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR cu cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste pe pagina web a companiei si cu cartea de identitate a autovehiculului in copie si original. Tariful de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date este de 24,8 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare numar modificat", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

2.In privinta politei RCA, aveati datoria sa prezentati la noua inmatriculare o noua polita RCA pe noile date de identificare si sa solicitati rezilierea si restituirea cotei parti din prima platita pentru nr. inmatriculare anterior, in baza dovezii de schimbare document.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
Va multumesc pt. raspuns, dar am intrebat la D.J. a D.N. si mi-au spus ca nu mai este necesar sa anunt schimbarea nr. de inmatriculare si ca rovineta este valabila fiind trecute datele de identificare ale autoturismului:"În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta,aceasta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea acesteia numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect".
In acest caz trebuie sa aveti asupra dv. documentul care atesta schimbarea numarului de inmatriculare, pana la expirarea valabilitatii rovinietei.(rovinieta se elibereaza pe nr. de inmatriculare nu pe serie sasiu)
De acord, asta in cazul unui control in trafic, dar daca ma "prinde" o camera de luat vederi si ma trezesc cu pv de amenda acasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru schimbarea numarului de inmatriculare (rovinieta) costeanicu costeanicu salut!sunt din jud bacau si de curand am schimbat nr de inmatriculare avind rovineta platita pe numerele vechi pana in iulie ac,deci unde exact trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Rovinieta valabila la schimbarea numarului de inmatriculare legalseeker legalseeker Am achizitionat un autovehicul, l-am pus pe numele meu, am schimbat numerele de inmatriculare. Vechiul proprietar, cu numerele vechi si serie sasiu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)