avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi - am circulat fara rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi - am circulat fara rovinieta

Am cumparat un autovehicul in septembrie 2010 si am avut rovinieta de la fostul proprietar. Problema e ca apoi am schimbat numerele si nu am facut o alta rovinieta deoarece nu am vazut numarul de inmatriculare pe fosta rovinieta.

Am circulat asa pana in martie 2011. In 27 aprilie a sosit prima amenda - 13 noiembrie 2010, pe care am platit-o.

Intrebarea mea: daca mai vin si alte amenzi, nu se poate face contestatie pentru ca termenul de 4 luni din noiembrie 2010 de la prima poza necesara intocmirii procesului de constatare a amenzii si pana in aprilie cand a fost afisata prima amenda mi-a cauzat un prejudiciu - respectiv imposibilitatea de a cumpara o rovinieta in timp util.

Pot demonstra de altfel ca sunt de buna credinta si am platit prima amenda.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei_ivan , utilizator 12:39, 1 Mai 2011
Buna ziua !
Din pacate nu aveti nicio sansa cu aceasta motivare ; in conditiile spetei puteti sa va asteptati sa va vina si alte procese-verbale de contraventie pt acest motiv , intrucat cert este ca la data intocmirii p-vb nu detineati rovigneta ...#-o
Motivatia ca timpul de 4 luni cat a trecut de la prima amenda si pana in przent va impiedicat sa va achizitionati o rovinieta este de-a dreptul pueril. Asa ca nu-l mai folositi.
Nu este vorba ca neinstiintarea m-a impiedicat sa cumpar rovinieta. Efectiv nu am stiut ca vechea nu mai este valabila.

Daca primeam in timp util afisarea, puteam sa imi fac o rovinieta noua si deci sa respect legile acestui stat.

Mentionez ca dupa ce a expirat vechea rovinieta (care era facuta pe numarul vechi al masinii, deci nu mai era valabila) am facut o rovinieta noua, inainte de a primi prima amenda.

Daca circulam zi de zi pe acel drum fara sa stiu ca nu mai este valabila rovinieta veche, trebuia sa astept cuminte acasa 20 de amenzi desfasurate pe un an sau doi? Exista un precedent:

[ link extern ]

Multumesc si astept raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Crancu-Gabriela Crancu-Gabriela Buna ziua, am cumparat de curand o masina care are rovinieta valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie, apoi am inmatriculat-o pe numele meu. Rovinieta ramane ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal de contraventie rovinieta alima78 alima78 Buna ziua, Am primit prin posta un proces verbal pentru lipsa rovigneta, am fost filmat de una din camerele fixe amplasate in acest scop. Ideea este ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala rovigneta alphagroup alphagroup Buna ziua! Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala. Amenda e pentru o ... (vezi toată discuția)