daca te mai afli in temrmenul de 15 zile de la comunicare, poti face contestatie.
Poti solicita anulare pe netemeinicie (aveai rovinieta) sau, in subsidiar, sa iti inlocuiasca amenda cu avertisment, avand in vedere circumstantele
Salut,
Ma aflu intr-o situatie similara cu cea descrisa de tine.
In luna ianuarie 2010 am cumparat un autoturism, care avea rovinieta valabila pana in luna decembrie 2010. La acea vreme, am mers la statia peco de unde fostul proprietar a cumparat-o, cei de acolo asigurandu-ma ca rovinieta ramane valabila si dupa transcrierea autoturismului pe numele meu.
In luna noiembrie 2010, am mers cu masina pe raza judetului Hunedoara, unde, se pare ca, am fost filmat, iar pentru ca nu aveam rovinieta pe parbriz, aceasta fiind deteriorata, acum 3 zile am primit prin posta, un proces verbal de constatare a contraventiei.
Problema este ca eu am schimbat numarul de inmatriculare al autoturismului, iar rovinieta era pe nuarul fostului proprietar, DAR , asa cum ai spus si tu, pe rovinieta este trecua si seria sasiu.
In OG 15/2002 rep. , la art. 1 al.10 scrie clar ca, ""in cazul schimbarii utilizatorului vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea"".
Sunt mai multe dispozitii din aceasta Ordonanta 15/2002 care trebuie avute in vedere in momentul in care te hotarasti sa soliciti in instanta anularea procesului verbal.
Iti recomand sa faci rost de OG 15/2002, daca ai LEX pe undeva o gasesti, si uita-te mai atent la :
- art.1 al.10
- art.1 al.1 lit.b
- art.1 al.1 lit.j
- art.1 al.1 lit.e
- art.1 al. 1 indice 1 lit.b.
Consider ca nici eu, nici tu, nu ne facem vinovati de incalcarea disp. art.8 al.1 din OG 15/2002 modif., aplicarea amenzii contravebtionala fiind netemeinica.
Urmeaza sa trimit si eu contestatia in termenul de 15 zile.
Sper ca ti-am fost de folos!
Atentie la termenul de 15 zile si instanta competenta sa solutioneze contestatia este Judecatoria din raza localitatii in care ai fost filmat.