avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters153644

Activitate ContSters153644

Răspuns la discuția Poprire cont bancar
Alimanescu George a scris:

silviu.iorgu a scris:

da , am datorii si fata de banca , de aceea am depus banii la banca (dintr-un cont personal din strainatate ) ca sa imi pot stinge datoria fata de banca .


Si poprirea cine a infiintat-o : banca sau statul?
Inca ceva : aveti poprit un cont din strainatate?


Nu stiu cine a infiintat-o , cred ca statul . sunt la zi cu ratele de la banca , dar ca sa scap de povara creditului am depus toata suma care ramasese de plata , ca sa aflu ca nu pot platii ,ca banii aceia vor fi luati de stat . Contul din strainatate nu este poprit , este un cont de salariu de persoana fizica , nici conturile personale din tara nu mi-au fost poprite , numai contul de firma . Dar apropo mi-ar putea popri si conturile personale fie din tara sau din UE ?
Cu respect,
Răspuns la discuția Poprire cont bancar
Alimanescu George a scris:

Aveti si datorii fata de stat, nu doar fata de banca?
Statul a formulat cerere de interventie in dosarul de executare al bancii sau a pornit o executare silita proprie?


Scuze , da ,am datorii si fata de stat si fata de banca . Dar cu ceea ce am pus zilele trecute la banca as fi scapat de datorie .
Răspuns la discuția Poprire cont bancar
scorpiusu a scris:

Raspunsul este da, creditorul care are incuviintata cererea de poprire (*adica statul - din cate inteleg eu) "va lua" atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare. Terţul poprit (adica SC) nu va face nicio altă plată sau altă operaţiune care ar putea diminua bunurile (sumele) indisponibilizate.
Inteleg ca banca nu a inceput executarea silita impotriva dvs. si nu i s-a incuviintat vreo poprire pe conturile SC.


Sa inteleg ca nu mai pot achita datoria fata de banca ? mai intai ia statul si apoi creditorul ? Nu cred . Stiu ca banca ar trebui sa isi ia banii inaintea statului
Răspuns la discuția Poprire cont bancar
da , am datorii si fata de banca , de aceea am depus banii la banca (dintr-un cont personal din strainatate ) ca sa imi pot stinge datoria fata de banca .
In cazul in care societatea are datorie la o banca si SC are conturile poprite , se poate pune o suma de bani in acel cont mai mica decat datoria totala catre banca fara sa fie poprita de stat ? In cazul meu , am vrut sa sting datoria catre banca si am depus o suma de bani ca sa pot face acest lucru ,dar am aflat de la pesoana care este responsabila de contul meu ca banii imi vor fi luati de stat in intregime deoarece contul este poprit . Intrebarea mea este statul poate lua banii din acel cont cu datorii fata de banca ?
Cu multumiri
Buna ziua ,

Am infiintat in 2007 o societate comerciala care a mers destul de bine pana la sfarsitul anului 2009 . De la inceputul anului 2010 pana acum am inceput sa acumulez datorii la bugetul de stat de aproape 70.000 ron . Nu stiu cum pot face sa reesalonez aceste datorii , sau intr-un fel sa scap de ele . Nu cred ca voi putea platii datoriile restante la buget pana la sfarsitul anului