avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate GigiCiubuc

Activitate GigiCiubuc

Răspuns la discuția Despre drum de servitute
In zona aceea de munte foarte multe terenuri aflate pe dealuri, fanetze s-au intabulat/parcelat pentru a se vinde; cf Cartii Funciare dar si al actului de vanzare-cumparare facut de mine si vanzator am primit pe langa teren si cota de 1/26 din 802 mp drum de servitute; acum taranii au vandut parcelele dar le vine greu sa se lipseasca si de acel drum de servitute pt ca pierd fanul de pe el. Asa ca intreb la ce porti sa bat ca sa mi se delimiteze acel drum de servitute, primaria , aia de la cadastru, eu personal?
Buna ziua,
Prin 2007 am cumparat un teren la munte ce include si un drum de servitute ce este pe harta insa nu este marcat, aranjat pe teren; ca sa ajung la terenul meu ar trebui sa trec pe acel drum de servitute ce este facut pe pajisti pe care se afla iarba ce este cosita de 2 ori pe an de tarani; cand a fost treaba sa trec cu caruta cu materiale de constructii taranii au facut gat ca le stric pajistea desi as fi trecut pe acel drum de servitute (a trebuit sa pun pe cineva sa coseasca sa care fanul etc.); intrebarea mea e cine e obligat sa delimiteze si sa spuna clar, domnule aceasta zona este drum de servitute si nu conteaza cand treci, daca e sau nu iarba pe el etc. Cu ce sprijin , de la primarie , cadastru sau poiltie pot impune aranjarea drumului respectiv ca sa trec oricand vreau?