avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate irine

Activitate irine

La fel a patit si sotul meu.Pantru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat si cu nr false,prev de art85 al1si2dinOUG,politia a hotarat inceperea urmaririi penale.Rezolutia data de procuror a fost scoaterea de sub urmarirea penala si aplicarea amenzii administrative de 1000RON.Suspendarea permisului este pt 90zile (lege prev de art 103 al1 lit c)timp in care dati testul de verificare a cunostintelor (13 din 15).Sfatul meu este sa mergeti in audienta la procuror .
Răspuns la discuția neinmatriculat sau fals
Nu ma intelege nimeni. Daca am adus vorba de bani m-am referit la faptul ca permisul este sursa de castig(cititi mesajele mele) si felul in care s-a intamplat toata povestea putea avea o alta desfasurare.Cine greseste plateste si sunt de acord cu asta dar nu dupa atatea asteptari si rugaminti.Pe cand sunt cazuri in oras(pusti de bani gata) care dupa 3 accidente si pt alcool conduce in contiuare (fara dosar penal).Altul ,cumnatul unei avocate ,dupa o foarte mare alcolemie isi primeste permisul la o saptamana...etc..Deci trageti o concluzie...
Ne-am bucurat degeaba.Pana nu se fac 90zile si nu da testul de verificare a cunostintelor (si sa-l treca conf art 103)nu vede permisul.M-am contrazis cu seful pol rutiere ca sotul meu a facut o infractiune nu o contraventie ca din cate stiu eu dupa verdictul dat de procuror in urma incetarii urmaririi penale mergem la pol si primim permisul .Dar nu e asa....Vom astepta (dar din ce vom trai?)....
In sfarsit s-a terminat =D>Dar dupa indelungi asteptari si rugaminti.Nu a durat atat de mult la parchet cat am aseptat la politie.Cei de la politie au asteptat si ei un raspuns de la inmatriculari (bineinteles ca au facut scris de 3ori si au primit acelasi raspuns )care confirma ca masina este a sotului si ca are nr expirate.Tocmai de aceea a durat mult sa ajunga la parchet.Decizia finala amenda de1000RON si100RONcheltuieli.Dar si la parchet a durat ceva.Procurorul care s-a ocupat de caz era in concediu si pana avenit ,pana l-a citit si pana a dat verdictul a plecat din nou in concediu lasand treaba neterminata.Si iar mergi la parchet si iar cere lamuriri.Noroc cu dna prim procuror care a fost o draguta si i-a pus la treaba pe grefieri (ca ei nu aveau nici un gand).CONCLUZIA;CA LA NOI IN ROMANIA LA NIMENI (daca nu ai relatii trebuie sa plangi pe la usile lor mult si bine):)
Am fost la procuror dar e in vacanta.Ne-a primit pentru lamuriri procurorul de serviciu care e si procuror sef.Raspunsul e ca trebuie sa facem o plingere la procurorul care se ocupa de caz si sa-i spunem tot ce s-a intamplat si ca in situatii asemanatoare au dat amenda administrativa.Am intrebat cum este posibil sa te bage la nr false daca apari in baza de date a politiei iar raspunsul a fost ca si ei se confrunta cu aceasta nelamurire si ca mai bine era sa mergem fara numere deloc pentru ca era atunci numai neinmatriculata.Dumnezeu sa-i mai inteleaga.Asa ca trebuie sa asteptam pana vine din concediu d-na procuror si in primul rand sa dea drumul la dosar cei de la politie.Au de facut cercetari .......
Eu nu mai inteleg nimic!Art111-(1)permisul se retine in urmatoarele cazuri:a)........;b)cand titularul a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art 85,86 ....c)...d)....e)....f)....(2)la retinerea permisului ,in cazurile de la alin (1)titularului i se elibereaza dovada cu sau fara drept de circulatie (3)in situatiile de la alin (1)lit.b dovada este fara drept de circulatie(4) .......(5)in situatiile prevazute la art 85alin (1)dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile .Doar nu vorbesc din capul meu am codul rutier pe 2010. De altfel seful de la pol rutiera ne-a spus ca s-au adus modificari la art111 in 2008
Intamplarea nefericita pentru noi a inceput in data de 7.06.2010.Noi avem o autoutilitara cu care facem comert cu lemne de foc la domiciliul clientului(cu acte in regula,cu SRL).In acea zi a mers in padure,a incarcat si cand a dat sa plece un echipaj a politiei a venit in mijlocul padurii(cu ce motiv nu se stie)si_i spune sotului meu sa aiba grija sa nu plece fara aviz de insotirea marfii. Nimic rau pana aici .A plecat si trecand printr-un sat un alt echipaj (politia rurala)il opreste .Si acestia il verifica la aviz spunindu-i sotului ca nu-i suporta pe cei ce cara lemne pentru ca strica asfaltul .Le-a aratat avizul care era valabil si au avut un scurt schimb de replici,fara amenintari,in care sotul meu s-a aparat spunandu-le ca plateste impozite la stat si nu cei cu masinile strica asfaltul ci carutasii. Dar ei nu aveau nici un motiv sa-l sanctioneze si s-au uitat la masina(ford tranzit de 3500) care avea nr rosii si l-au intrebat daca sunt valabile.A recunoscut ca autorizatia a expirat pentru primele 30zile.Ei au verificat nr prin statie.Li s-a confirmat cele spuse de sotul meu.In baza de date apare numele lui cu autorizatia expirata (deci eu zic ca nu sant false ).Politistii au facut pv de mana , i-au luat permisul si i-au dat dovada fara drept de circulatie.Dar culmea ca ei nici nu stiau in ce art sa-l incadreze(l-au sunat pe subcomisar sa-l intrebe).Sotul meu nu s-a uitat pe dovada ,s-a suit in masina si a plecat (pentru neinmatriculata trebuia sa-i imobilizeze masina si sa-i ia nr).La intrare in oras ce sa vezi,alt echipaj cu jandarmi care i-au cerut direct dovada.De unde stiau deja de dovada?in fine ,acestia l-au luat la politie (lasand masina cu lemne pe o strada)parca era cel mai periculos infractor.La politie declaratii,martori,tot tacamul pana la 3noaptea.(mentionez ca sotul meu nu are antecedente penale,nu are amenzi de circulatie,nu bea)Nici o instiintare timp de o saptamana cand am mers noi la politie sa ne informam si ce sa vezi DOSAR PENAL.DOUA.DE CE?Pentru neinmatriculata si nr false.Ne-am interesat si la tribunal dar ei intra in vacanta si s-ar putea sa ne prinda craciunul.Dar mai e ceva culmea ,politaiul de la sat ar fi facut plangere la comisar precum ca sotul meu l-a injurat,l-a amenintat si nu stiu mai cate.Asta ar fi alta problema de care inca nu ne-a anuntat.(dar avem martori baietii care au fost in padure ca nu s-a intimplat asa).Tare as vrea sa-i dea macar dovada pentru 15zile .Si asa viata este destul de grea si de 4ani necazurile se ti lant ne-a mai dat Dumnezeu una.Chiar de avem srl tot noi muncim.Suntem din husi jud.vaslui
buna seara.sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu nr provizorii auto!sotul meu a fost oprit in trafic avand autorizatia de circulatie expirata(nr rosii expirate).cnf art 85 alin(1)dovada inlocuitoare a permisului este cu drept de circulatie 15zile,dar nu i-au dat asa ci fara drept de circulatie spunandu-i ca nr sunt false .in final dosar penal.intrebare :daca politaii au verificat prin statie si el aparea cu nr si numele in baza de date a politiei cum sa fie nr fals?si pentru urmatoarele 30zile de nr provizorii i se vor da alte nr sau raman aceleasi