avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... M-au prins cu numere rosii expirate de 6 zile pe un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

M-au prins cu numere rosii expirate de 6 zile pe un drum de tara iar acum numar lunile care trec fara ca dosarul meu sa fie solutionat

Buna,va rog sa imi dati niste sfaturi,in legatura cu cazul meu.Am fost prins in 20 mai pe un drum in satul in care locuiesc,cu numerele rosii expirate de 6 zile,de politia locala.A fost luat un martor,am urcat in masina politiei si am mers la post.Mi s-a facut un proces verbal,in care mi-am recunoscut greseala mentionand ca nu am stiut ca sunt expirate,ca de la firma care mi le-a scos am inteles ca sunt valabile pe 3 luni ca am inteles gresit,etc(asta mi-a venit pe moment in cap).Mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie,mi s-a trimis dosarul la tribunal,dupa care a fost trimis din nou aici la post pentru nu stiu ce cercetari...am fost chemat si intrebat daca vreau sa imi schimb declaratia,raspunsul meu fiind NU.Dosarul mi-a fost retrimis ieri inapoi la tribunal,iar seful de post de aici mi-a spus ca va mai dura aprox 2 sapt pana la solutionare.Tin sa spun ca acum 2 saptamani am fost la tribunal cu intentia de a face cerere pentru dovada dar nu am putut-o depune pe motiv ca mi s-a eliberat fara drept de circ. si nu are ce prelungi.E posibil sa se termine in 2 saptamani?Mi se va restitui permisul sau va trebui sa dau din nou examen?Are vreo importanta ca in 20 mai cand m-au prins aveam o vechime de doar o luna la permis?Va multumesc si astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: irine , utilizator 17:27, 27 August 2010
D-voastra ati savarsit o infractiune si din cate inteleg eu se pare ca vi s-a prezentat materialul de urmarire penala si urmeaza sa se dispuna trimiterea d-voastra in judecata; veti primi o citatie de la judecatorie iar procesul penal va continua pana cand un judecator se va pronunta cu privire la fapta savarsita si totodata va stabili pedeapsa aplicata. Un proces penal este de durata, probabil in cateva luni se va solutiona si dosarul d-voastra.
avocat Cristina Popescu
Si cu permisul meu ce se va intampla?Va multumesc!
La fel a patit si sotul meu.Pantru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat si cu nr false,prev de art85 al1si2dinOUG,politia a hotarat inceperea urmaririi penale.Rezolutia data de procuror a fost scoaterea de sub urmarirea penala si aplicarea amenzii administrative de 1000RON.Suspendarea permisului este pt 90zile (lege prev de art 103 al1 lit c)timp in care dati testul de verificare a cunostintelor (13 din 15).Sfatul meu este sa mergeti in audienta la procuror .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate mariusoctavian mariusoctavian Am fost prins circuland cu masina cu numerele rosii expirate ,masina nu este a mea este a mamei mele ,nu am stiut ca sunt expirate .Am fost dus la sectie si ... (vezi toată discuția)
Nr rosii expirate madalina000 madalina000 buna ziua! in ce conditii se retine infractiunea prevaz la art 85 alin 1 din codul rutier? politia a oprit masina cu nr rosii expirate de 3 ore, care era ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere auto neinmatriculat lucibz lucibz In luna iunie anul acesta pe raza municipiului Bucuresti mi-a fost intocmit un dosar penal in baza art. 85 pentru conducere auto neinmatriculat fiindu-mi ... (vezi toată discuția)