avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru conducere auto neinmatriculat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru conducere auto neinmatriculat

In luna iunie anul acesta pe raza municipiului Bucuresti mi-a fost intocmit un dosar penal in baza art. 85 pentru conducere auto neinmatriculat fiindu-mi retinut si permisul de conducere. Am primit atunci o dovada de circulatie provizorie valabila 15 zile si ulterior intreband un politist am aflat ca dovada nu mai poate fi prelungita in situatia mea. Acum dupa 6 luni de zile nu stiu nimic in legatura cu situatia dosarului , as vrea sa trimit o adresa poate aflu un raspuns dar nu stiu unde exact ... pe dovada scrie : Biroul Politiei Rutiere , Serviciul 2 , Sector 1. Trebuie sa trimit adresa la Parchetul de pe langa Judecatoria Sec. 1 , Parchetul General sau la Parchetul de pe langa Judedecatoria Buzau ( eu fiind cu domiciliul in Buzau )? Astept un raspuns sau macar o sugestie ca sa stiu de unde sa incep cu scrisorile. Multumesc
Cel mai recent răspuns: lucibz , utilizator 19:46, 4 Mai 2009
Savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat angajeaza raspunderea penala a dvs
Astfel , in temeiul savarsirii acestei infractiuni , sunt efectuate acte de cerecetare penala.
Va puteti interesa de stadiul acestora.Actele de cercetare sunt efectuate de catre organele de cercetare si de catre organele de urmarire penala din raza teritoriala unde a fost savarsita infractiunea.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat pt reprezentare , exisa posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala , ca urmare a aplicarii art 10 din C.Proc.Pen.
Succes
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
deci sa inteleg ca trebuie sa ma interesez la parchetul sectorului 1? multumesc
Intai va interesati la Politie , apoi, daca este cazul , la Parchet.
SFATUL MEU. ORI LA SECTIE DE POLITIE UNDE S/A SAVIRSIT INFRACTIUNEA ORI LA SERVICIUL POLITIEI RUTIERE PENTRU CA AU SI EI LUCRATORI CARE SOLUTIONEAZA DOSARE PENALE.BY BY!!!SI APROPO LA INFR DE AEMENEA NATURA SE CAM DA CU SUSPENDARE CONDITIONATA A EXECUTARII PEDEPSEI!!!=D>=D>=D>
nu toi speriati omul in cel mai rau caz va primi cu suspendare dar eu cunosc 9 cazuri in care au primit n.u.p pentru ca fapta de a circulai cu nr. expirate nu inseamna ca vei vatama pe cineva sau vei produce pagube din cauza asta cea ce nu prezinta un pericol social si parerea mea este ca circularea cu nr. expirate nu constitue o infractiune iar daca pici pe un procuror ,,comunist" care sa-ti dea cu suspendare pentru ditamai ,,infractiunea" i-ti va oferi un frumos cazier care va fi respins de majoritatea angajatorilor pe motivu ca esti un infractor.ASTA E ROMANIA.
Eu nu zic ca aceasta fapta nu trebuie pedepsita dar parerea mea este ca ar ajunge o amenda contraventionala si nu poate chiar ani de zile prin tribunale pentru ce pentru niste amarate de nr. care oricum in caz de ceva politia poate indentifica proprietarul masinii,cea ce mi se pare cam ciudat sa fim acuzati confor art.85 aln.1si2 pentru ca masina nu este neinmatriculata ci are nr.provizorii expirate dar este in evidenta politiei si faza cu nr. expirate care DOMNII POLITISTI care au terminat n scoli,au citit 100 de carti si nu au incalcat niciodata legea,le considera false mi se pare
aberanta pentru ca acelor nr. nu le-au fost aduse modificari de catre persoana care le poseda si aici ma repet ele sunt in evidenta politiei chiar daca dupa un anumit timp ele vor fi la alte persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
rares85, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)
Dosar penal-motocicleta neinmatriculata. TeodorescuRazvan TeodorescuRazvan Va salut. Nu credeam ca o sa ajung cu o asemenea problema pe acest forum pe vremea cand citeam faptele altor persoane. Problema sta in felul urmator: Am 18 ... (vezi toată discuția)