avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nr rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nr rosii expirate

buna ziua! in ce conditii se retine infractiunea prevaz la art 85 alin 1 din codul rutier? politia a oprit masina cu nr rosii expirate de 3 ore, care era condusa de alta persoana decat proprietarul, insa acesta se afla in masina. soferului i-a retinut permisul, iar acum urmeaza ca politia sa faca cercetari. se poate considera masina neinmatriculata? nici propritarul masinii nu stia ca nr sunt expirate. eventual aceasta infractiune a fost savarsita din culpa. se poate retine infractiunea in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:00, 8 Septembrie 2011
Respectivul a condus un automobil neinmatriculat.
este infractiune chiar daca s-a savirsit din culpa. [EDITAT - pct. 2.2, teza finala]

totusi sa aibe grija sa nu minta in fata organelor de cercetare penala deoarece daca va fi prins (el sau alti martori) este posibil sa se retina chiar intentia.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In mod normal cand imprumuti o masina , pt a o conduce sau se foloseste cineva de tine ca sofer, esti obligat sa verifici talon, asigurare si rovigneta . Este obligatia soferului sa se asigure ca totul este in regula cu masina si nu a proprietarului sa ii spuna ce si cum...
asa este insa prostia nu este ilegala :) depinde de probele strinse de politie si de declaratia data in momentul opririi in trafic. consultati un avocat inainte de a mai declara ceva.
Ca sa nu mai faceti gresele e bine sa va angajati un avocat care sa va apere interesele in instanta dar retineti ca ati condus un autovehicul neinmatriculat si sunteti pasibil de pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Masina cu nr rosii e inmatriculata sau nu? marcelcj marcelcj O masina cu 0 km si nr rosii este inmatriculata sau nu?Eu zic ca da,este inmatriculata provizoriu.Dar atunci nu ar trebui ca dealer-ul sa plateasca taxa de ... (vezi toată discuția)
Autoturism primit spre folosinþã, neînmatriculat ºi cu numere false vetx vetx Buna ziua, Un prieten a patit urmatoarea situatie: a primit un automobile spre folosinta de la un domn,,masina era pe firma avand rar valabil si ... (vezi toată discuția)