Cunosc si acest aspect. Insa, pentru a lua amenda, politistul care ma opreste trebuie sa dovedeasca ca eu am cumparat masina, si nu am imprumutat-o. Ori, daca stau si ma gandesc, in conditiile in care pe talon nu este consemnat ca masina a fost instrainata catre mine, nu ar avea cum sa probeze acest aspect.
Da, este adevarat, la fisc masina este trecuta pe numele meu, insa, din ce stiam Politia nu primeste informatii de la ei, pentru a-si da seama in trafic cine are, sau nu, un contract de vanzare-cumparare la o masina.
De asemenea, spuneam mai sus ca polita RCA este pe numele meu, dar chiar si asa, nu poate dovedi ca eu am si achizitionat masina. Pot foarte bine sa spun ca am o intelegere verbala cu proprietarul din acte sa-i folosesc masina, as intentiona sa o cumpar, insa nu am incheiat niciun contract de vanzare-cumparare cu el.
cyan a scris:
Puteti circula cat doriti chiar daca nu ati finalizat inmatricularea. Puteti intocmi o alta asigurare valabila 1 luna sau 6 luni. Singurul incovenient va fi cind veti dori sa o inmatriculati deoarece veti primi o sanctiune de 6-8 pct amenda ptr nerespectarea termenului de 30 zile.
Am inteles. Sa inteleg ca, in momentul inmatricularii, cand o sa ajung pentru identificare la RAR, nu voi scapa de amenda ?
[mesaj editat - 1.3 din regulament]