avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat pot circula cu masina neinmatriculata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat pot circula cu masina neinmatriculata

Va salut,

Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare inmatricularii, prevăzute in legislatie, au trecut.

Întrebarea mea este scurta, si la obiect. Pot circula in continuare cu masina ? Cum isi poate da seama politistul, daca ma opreste, ca masina este vândută si nu împrumutată ?

Mentionez ca pe talon nu este specificat nimic ca masina ar fi vândută. Singurul aspect de luat in seama ar fi ca am asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Chiar si asa, sunt pasibil de o amenda ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaidb , utilizator 12:12, 15 Ianuarie 2025
Buna ziua! Am schimbat adresa de domiciliu,am făcut transfer de acte auto la Taxe și impozite.Dar nu au ajuns actele la adresa noua.Termenul de 30 de zile a expirat pentru schimbarea talonului.Mai pot circula cu mașina? Daca sunt prins circulând îmi dau amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)