avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat pot circula cu masina neinmatriculata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat pot circula cu masina neinmatriculata

Va salut,

Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare inmatricularii, prevăzute in legislatie, au trecut.

Întrebarea mea este scurta, si la obiect. Pot circula in continuare cu masina ? Cum isi poate da seama politistul, daca ma opreste, ca masina este vândută si nu împrumutată ?

Mentionez ca pe talon nu este specificat nimic ca masina ar fi vândută. Singurul aspect de luat in seama ar fi ca am asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Chiar si asa, sunt pasibil de o amenda ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaidb , utilizator 12:12, 15 Ianuarie 2025
Intradevar ,schimbul de informatii intre fisc si politie e deficitar dar el exista ; daca va opreste unul care s-a trezit cu fata la cearceaf ,trebuie sa-l 'convigeti' pt a ramane cu talonul .
mottofreee a scris:

Intradevar ,schimbul de informatii intre fisc si politie e deficitar dar el exista ; daca va opreste unul care s-a trezit cu fata la cearceaf ,trebuie sa-l 'convigeti' pt a ramane cu talonul .

Din ce stiam, politistul de la Rutiera nu poate avea acces la baza de date a fiscului, pe loc.

Sau ma insel ?
Nici nu are nevoie ; cand comunica numarul de masina i se raspunde ca este o oarecare problema cu numele proprietarului . Asa ca incercati sa nu aveti amenzii :)
mottofreee a scris:

Nici nu are nevoie ; cand comunica numarul de masina i se raspunde ca este o oarecare problema cu numele proprietarului . Asa ca incercati sa nu aveti amenzii :)

Ce problema ar putea fi cu numele proprietarului, in baza de date a Politiei ? La Politie figureaza ca proprietar titularul din talon, iar la Fisc figurez eu.
De vreme ce baza de date a Politiei nu este unificata cu cea a Fiscului, ma gandesc ca nu ar putea sa afle, cel putin pe loc.
Plus ca amenzile, cu exceptia amenzilor pentru rovinieta, care se dau pe masina, restul se dau persoanei de la volan.
pentru ca vanzatorul sa nu se primesca amenda pentru lipsa rovinieta in cazul ca masina nu se inmatriculeaza pe numele cumparatorului
vedeti raspunsul CNADMR

Urmare adresei dumneavoastra transmisa Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A,
referitoare la schimbarea proprietarului unui autoturism, va comunicam urmatoarele:
Pentru a evita emiterea proceselor verbale de constatare a contraventiei pentru neachitarea tarifului de utilizare
a retelei de drumuri nationale din România pe numele dumneavoastra, puteti formula o notificare scrisa catre DRPCIV
(Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor) de pe raza localitatii în care este înmatriculat
autovehiculul, prin care sa sesizati si sa depuneti documentele justificative cu privire la înstrainarea vehiculului.
Pentru informatii suplimentare puteti utiliza nr. de telefon 021/264.33.44. sau 1761 apelabil din retelele Orange si Vodafone
– tarif normal în reteaua operatorilor de telefonie.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
stoicavasile, utilizator

Alte discuții în legătură

Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)