Din pacate sunt destule probleme in dosar.Suntem in faza de apel si inca nu stim ce va fi, se judeca sau trimite dosarul la rejudecare. In ideea in care va ramane, vinerea viitoare, definitiva sentinta vroiam sa stiu in ce masura ne va ajuta intrarea in vigoare a nouli cod penal.
buna ziua !
Sotul meu a fost condamnat cf art 81 cp la 2 ani cu suspendare.In perioada de incercare a recidivat si a fost condamnat la 1 an si 6 luni pentru ultraj, 321 cp, al 1. In total are de executat o pedeapsa de 3 ani si 6 luni.Ce noutati ar putea aduce noul cod penal daca pedeapsa ramane definitiva pana la intrarea lui in viguare?
va multumesc anticipat!
Socrul meu a decedat in 2002 de teritoriul serbiei si I-a fost emis certificatul e deces de catre ambasada romaniei la begrad. Soacra mea a intrat in depresie si inca se trateaza fiind inscrisa in gradul 2 de invaliditate.Potrivit legii ar avea dreptul la pensie de urmas doar ca are nevoie de cauza mortii. Dupa un an de zile am obtinut, cu ajutorul Consulatului Roman certificatul constatator al decesului. IN certificatul de deces apare numele corect Lungu Gheorghe iar in certificatul constatator apare numele Lunge Gheorghe. data nasterii, locul nasterii si data decesului coincind dar din cauza diferentei de nume mi s-a spus de la pensii ca nu este bun. Nu inteleg cum a fost emis certificatul de deces pe numele corect atata timp cat constatatorul este cu nume gresit. In situatia data, ce pot face pentru a remedia aceasta problema, pntru ca am ajuns la limita disperarii.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima,
Buna ziua!
Am o intrebare legata de ajutorul de inmormantare. Mama mea a inmormantat acum cateva zile, o matusa(sora mamei ei) care a locuit cu ea 32 de ani. Decedata nu avea nici un venit,(nu era asigurata, nu avea pensie) fiind in intretinerea mamei mele. Intrebarea este daca mama mea poate beneficia de un ajutor de inmormantare, in conditiile in care decedata nu avea nicio ruda de gardul 1 si toate cheltuielile de inmormantare au fost suportate de mama.