avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Diferente de nume intre certificatul constatator al ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Diferente de nume intre certificatul constatator al decesului si certificatul de deces

Socrul meu a decedat in 2002 de teritoriul serbiei si I-a fost emis certificatul e deces de catre ambasada romaniei la begrad. Soacra mea a intrat in depresie si inca se trateaza fiind inscrisa in gradul 2 de invaliditate.Potrivit legii ar avea dreptul la pensie de urmas doar ca are nevoie de cauza mortii. Dupa un an de zile am obtinut, cu ajutorul Consulatului Roman certificatul constatator al decesului. IN certificatul de deces apare numele corect Lungu Gheorghe iar in certificatul constatator apare numele Lunge Gheorghe. data nasterii, locul nasterii si data decesului coincind dar din cauza diferentei de nume mi s-a spus de la pensii ca nu este bun. Nu inteleg cum a fost emis certificatul de deces pe numele corect atata timp cat constatatorul este cu nume gresit. In situatia data, ce pot face pentru a remedia aceasta problema, pntru ca am ajuns la limita disperarii.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: silvanam , utilizator 06:26, 16 Iunie 2012
Cred ca nu aveti alta solutie decat sa solicitati rectificarea certificatului de catre autoritatile sarbe.
Cei de al ambasada ar fi trebuit sa refuze emiterea certificatului romanesc daca existau neconcordante intre datele inscrise in documentele romanesti si certificatul emis de autoritatile sarbe.
Autrecut 10 ani de atunci si sincer nu am ideecu pot face aceasta rectificare.Puteti fi putin mai explicit?Va multuesc pt raspuns!
Trebuie sa va adresati autoritatii sarbe emitente - eventual tot prin intermediul ambasadei - pentru a afla procedura privind rectificarea erorii.
Multumesc mult pentru raspuns.Ma indoiesc ca voi reusi sa fac ceva, desi de la ambasada au fost foarte amabili.
Este o practica neortodoxa a celor de la oficiile de pensii sa solicite cauza decesului. De parca mai conteaza daca a murit de inima imi da pensie de urmas mai putina, decat daca a murit de cancer. E o aberatie inventata de cineva care nu a avut ce face decat sa puna oamenii pe drumuri. Cei de la oficiul de pensii pot solicita conf, art.70 din Legea 119/1996 republicata, comunicarea tuturor datelor inscrise in actul de deces romanesc. Incercati , poate ca reusiti mai repede sa va rezolvati in acest mod problema.

Alte discuții în legătură

Redactare citatie - grafia numelui mih21 mih21 Buna ziua, Buna seara, Influenta mass media sau ? Un subiect .....de film Intrebare: o citatie emisa pe numele ION GHEORGHE este corecta sau ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces eliberat in canada selon87 selon87 Buna ziua ! Ceatean roman- canadian decedat in Canada - Certificatul de deces eliberat de statul canadian, poate fi folosit pentru declararea decesului la ... (vezi toată discuția)