Multumesc pentru urari.
Nu stim care este opinia tatalui minorului, dar nu credem ca o sa fie deacord, avand in vedere ca el nu a dorit sa luam copilul in plasament, dorinta lui a fost "sa il ia statul". El a fost condamnat in prima instanta pentru 25 de ani cu aplicarea pedeapsei complementare a interzicerii unor drepturi, printre care si cele părinteşti, pe o durată de 10 ani după executarea pedepsei principale. Ne gandeam ca daca i-au fost interzise drepturile parintesti atunci nu mai conteaza opinia lui si ii putem schimba copilului numele de familie pe cale administrativa.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca putem schimba numele nepotului minor luat in plasament. Mama acesui copil (respectiv sora sotului) a fost omorata de "tatal" copilului, iar "tatal" copilului se afla in inchisoare pentru aceasta fapta. Acestia au avut o relatie de concubinaj din care a rezultat acest copil. Copilul poarta numele "tatalui". Dupa moartea mamei eu si cu sotul meu am luat copilul in plasament. Copilul fiind destul de mare sa perceapa unele lucruri (7 ani), doreste sa poarte numele nostru de familie (care este acelasi cu al mamei decedate). Putem sa-i schimbam numele copilului? Daca da, care este procedura? Va multumesc!