avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui minorului luat in plasament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui minorului luat in plasament

Buna ziua!
As dori sa stiu daca putem schimba numele nepotului minor luat in plasament. Mama acesui copil (respectiv sora sotului) a fost omorata de "tatal" copilului, iar "tatal" copilului se afla in inchisoare pentru aceasta fapta. Acestia au avut o relatie de concubinaj din care a rezultat acest copil. Copilul poarta numele "tatalui". Dupa moartea mamei eu si cu sotul meu am luat copilul in plasament. Copilul fiind destul de mare sa perceapa unele lucruri (7 ani), doreste sa poarte numele nostru de familie (care este acelasi cu al mamei decedate). Putem sa-i schimbam numele copilului? Daca da, care este procedura? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariana drapac , utilizator 10:14, 23 Iunie 2010
Nu aveti cum.Il poate schimba acesta cand va ajunge la majorat, pe cale administrativa.Mai poate fi schimbat daca ar fi infiat de dvs.
mariana drapac a scris:

Putem sa-i schimbam numele copilului? Daca da, care este procedura? Va multumesc!

Doamna,

Dupa cum s-a precizat si mai sus exista doua variante: adoptia (dvs. si sotul deveniti parintii lui si minorul va purta numele dvs. de familie si puteti sa ii schimbati chiar si prenumele daca doriti) sau schimbarea numelui de familie al minorului pe cale administrativa (daca ar fi posibila intr-o situatie speciala ca a dvs. atunci numai numele de familie se modifica dar la rubrica tata apare tot numele cumnatului dvs.). In ambele situatii aveti nevoie de acordul tatalui minorului. Care este opinia lui legata de acest subiect?

Un aspect care trebuie luat in considerare e ca un copil la varsta asta care urmeaza sa mearga la scoala intr-o comunitate in care totul se afla de azi pe maine va avea probabil niste dificultati cu ceilalti copii la capitolul: Ce face tatal tau? Al meu e mecanic. Bine. Al meu e in puscarie. si probabil adoptia ar fi o solutie excelenta. Va felicit pentru gestul pe care-l faceti si sa fie un copil bun si sa va bucurati de el.
Multumesc pentru urari.
Nu stim care este opinia tatalui minorului, dar nu credem ca o sa fie deacord, avand in vedere ca el nu a dorit sa luam copilul in plasament, dorinta lui a fost "sa il ia statul". El a fost condamnat in prima instanta pentru 25 de ani cu aplicarea pedeapsei complementare a interzicerii unor drepturi, printre care si cele părinteşti, pe o durată de 10 ani după executarea pedepsei principale. Ne gandeam ca daca i-au fost interzise drepturile parintesti atunci nu mai conteaza opinia lui si ii putem schimba copilului numele de familie pe cale administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie reunite nerogeorge nerogeorge M-am casatorit si actuala sotie are un copil. As vrea sa-l trec pe numele meu, dar intrebarea mea este daca poate pastra si celalalt nume de familie, al ... (vezi toată discuția)
Recunoastere unui copil mihaita-andrei mihaita-andrei Buna ziua.Am un copil minor din prima casnicie,tatal este decedat.M-am recasatorit,avem doi copii,vrem sa trecem[sa schimbam certificatul de nastere] si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor ContSters330490 ContSters330490 Buna ziua! Revin pe forum cu o noua problema la care as dori un raspuns. Frate decedat cu ani in urma, minor ramas cu mama. Mama s-a recasatorit, are un al ... (vezi toată discuția)