avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume de familie reunite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume de familie reunite

M-am casatorit si actuala sotie are un copil. As vrea sa-l trec pe numele meu, dar intrebarea mea este daca poate pastra si celalalt nume de familie, al tatalui biologic.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:50, 24 Septembrie 2012
Copilul va purta numele dumneavoastra de familie.


* Copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.
* Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinţilor.
* Dacă părinţii nu au nume de familie comun, copilul va lua numele de familie al unuia dintre ei ori numele lor reunite.

În acest caz, numele copilului se va stabili prin învoiala părinţilor şi se va declara, odată cu înregistrarea naşterii la Compartimentul de Stare Civilă, fiind necesară prezenţa ambilor părinţi.



Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
D-na avocat, copilul e numai al sotiei din prima casatorie.. nascut si inregistrat mai demult, deci :D.
Nu veti putea schimba numele copilului fara acordul tatalui natural ( daca e in viata).
Daca acesta e de acord, veti schimba numele copilului pe cale administrativa. Procedura si acte necesare, gasiti in link.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Tatal copilului traieste. Dati-mi voie sa vad daca am inteles, copilul va purta fie numele tatalui biologic, fie numele meu prin adoptie. Nu este posibil, cu acordul tatalui biologic, copilul sa poarte ambele nume?
Nu prea si nici nu vad de ce. Poate incercati tot pe cale administrativa, mai ales ca aveti acordul tatalui, insa eu nu vad scopul.
E posibil si asa cum va doriti. Ii schimbati numele pe cale administrativa fara sa fie nevoie sa-l adoptati. Practic faceti cerere ca minorul sa poarte si numele mamei ( luat de la dvs prin casatorie) si al tatalui.
V-ati uitat in link sau l-am pus degeaba ?
Daca e ceva ce nu intelegeti, scrieti apoi.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)