avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume de familie al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume de familie al copilului

Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte numele meu de familie(orgoliul meu prostesc),desi figuram amindoi ca parinti pe certificatul de nastere...Nefiind casatoriti,tatal sau a declarat atunci ca il recunoste ca fiu si ca este de acord sa ii poarte si numele pe viitor,daca eu voi fi de acord.Cum intr-un final-dupa 5 ani de convietuire ca familie ne-am si casatorit,acum noi doi avem acelasi nume,iar baietelul il are pe al meu...Cum facem sa fim toti la fel,daca tatal sau este acum sotul meu?
Cel mai recent răspuns: mimozi , utilizator 08:53, 1 Octombrie 2010
Este necesara promovarea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect "incuviintare purtare nume"
Dvs. in calitate de reclamanta il chemati in judecata pe sotul dvs. pentru ca instanta sa incuviinteze ca minorul sa poarte numele dvs. de familie si al tatalui implicit.
Actiunea se intemeiaza pe disp. art 64 al.2 c.fam.
si cum ar trebui formulata o astfel de cerere catre instanta?
Actiunea trebuie sa indeplineasca conditiile prev de art.112 c.proc.civ.
Probe :inscrisuri, interogatoriu.
Angajati avocat.
Se poate solicita schimbarea numelui pe cale administrativa, conform OG 41/2003, art. 4, al2, lit g si m. Trebuie sa mergeti la serviciul de evidenta a populatiei din localitatea de domiciliu si, in baza cererii formulate de unul dintre parinti, in numele copilului, cu acordul celuilalt parinte si al autoritatii tutelare, cu dovada publicarii in Monitorul Oficial a cereii de schimbare si cu documentele doveditoare(certif de nastere, de casatorie, buletine) vi se va incuviinta schimbarea numelui.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)
Numele copilului pinguinul pinguinul buna ziua Am urmatoarea dilema. In urma divortului am revenit la numele anterior casatoriei. trbuie sa nasc un copil conceput in timpul casatoriei. La starea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)