avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Activitate c_cristi

Activitate c_cristi

Multumesc
Poate ca n am inteles bine prevederile art.16 din ordonanta 2/2001.
Oricum merg mai departe si vad cum hotareste instanta.
Data si ora si termenul de prezentare respectiv modalitatea prin care s a facut solicitarea comunicarii datelor persoanei careia i am incredintat masina. Nici la aceasta ora nu cunosc aceste informatii desi le am solicitat celor de la politie a doua zi dupa ce am primit pv ul cu amenda . Mi au spus ca nu le pot primi decat in instanta dupa depunerea plangerii contraventionale, Nu cred ca este ok dpv moral si legal sa primesti o amenda pentru ceva despre care nu ai cunostiinta de cauza. Sau se considera ca sunt vinovat pentru faptul ca nu am fost acasa la o data necunoscuta inca....pentru ca nu m am prezentat la ei la o solicitare care nu stiu cum si cand a fost facuta . Singurul lucru pe care il stiu este ca am fost sanctionat pentru o contraventie constatata (nu stiu cum nu rezulta din pv de constatare) la o data cand eram plecat din tara.
Multumesc
Am depus plângere contravențională și nu m am legat de acest aspect ci de lipsa descrierii împrejurărilor în care s a făcut comunicare solicitării datelor conf art 39 oug 195 și de faptul că la data menționată în pv eu eram plecat din tara cu familia , mai mult numele agentului constatate este indescifrabil in pv.
Acum nu mi rămâne decât să văd ce hotărăște judecătorul.
Ok multumesc
Dar daca seria de buletin este greșită in pv ? Nu e motiv de anulare.
In data de 02.01 2025 am primit pv de constatare prin înmânare personală și am semnat de primire atasat a fost și un pv de predare cu aceași data 02.01 .2025 , probabil daca nu ma găsea acasa urma să fie afisat.
Citeam in ordonanta 2/ 2001 art 14 ca procesul verbal procesul verbal își pierde efectul daca ni a fost comunicat in max 2 luni de la încheiere și nu mi e clar cum se calculează cele 2 liuni adică dacă a fost încheiat în 02.11.2024 nu trebuia transmis in 01.01.2025 ?
Buna ziua
Dacă am primit un proces verbal de constatare întocmit în 02.11.2024 in data de 02.01.2025 adică la 2 luni de la data întocmirii, mai este valabil ?
Multumesc
Mi e de mare folos răspunsul dvs întrucât constat ca nu mai am nimic de pierdut daca depun contestatie adică in cel mai rau caz voi plati amendă intreaga .Macar asa poate aflu și eu informațiile care politia nu mi le a dat.
Buna ziua
Pe procesul verbal scrie ca se poate plati jumatate in 15 zile de la comunicare.
Am vrut să evit și alte costuri suplimentare..
Multumesc
Buna ziua
Am nevoie mare de un sfat pt a putea lua o decizie.
Ieri am primit pv de amendă în valoare de 1495 lei pt ca nu am raspuns la solicitarea de a oferi informații conf art 39 /1 oug 195 2002 .
Mentionez ca la data întocmirii pv 12.11.2024 eu am fost plecat din tara iar la întoarcere nu am gasit nici o înștiințare. Pv ul nu contine informatii privind data și modalitatea prin care mi s au solicitat aceste informații. Mai mult am fost la sediul poliției rutiere sa cer lămuriri și am fost refuzat spunând că le voi afla in instanta dupa depunerea contestației. Am întrebat și câțiva vecini daca au văzut vreo cotația afișată și aceștia au infirmat.
Cea ce vreau sa fiu sfătuit este daca merita sa fac contestatie sau sa plătesc jumatate din amendă chiar dacă nu sunt vinovat ? Nu stiu ce șanse am in instanta in fata poliției eu nefiind jurist de profesie.
Multumesc anticipat pt orice sfat