avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Dacă am primit un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Dacă am primit un proces verbal de constatare întocmit ...

Buna ziua
Dacă am primit un proces verbal de constatare întocmit în 02.11.2024 in data de 02.01.2025 adică la 2 luni de la data întocmirii, mai este valabil ?
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2025
c_cristi, utilizator
Cel mai recent răspuns: c_cristi , utilizator 14:39, 6 Ianuarie 2025
Bună ziua,

Da, este valabil și produce efecte, data când ați primit procesul verbal (data comunicării) are relevanță pentru calcularea timpului în care puteți formula plângere contravențională.
Citeam in ordonanta 2/ 2001 art 14 ca procesul verbal procesul verbal își pierde efectul daca ni a fost comunicat in max 2 luni de la încheiere și nu mi e clar cum se calculează cele 2 liuni adică dacă a fost încheiat în 02.11.2024 nu trebuia transmis in 01.01.2025 ?
În data de 02.01.2025 ați primit în poștă? Aveți ștampila pe plic de la poștă cu data de 02.01.2025?
In data de 02.01 2025 am primit pv de constatare prin înmânare personală și am semnat de primire atasat a fost și un pv de predare cu aceași data 02.01 .2025 , probabil daca nu ma găsea acasa urma să fie afisat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 26.11.2020, ora 10.21, sotul a fost depistat ... Virgil-Doru Virgil-Doru Buna ziua, In data de 26.11.2020, ora 10.21, sotul a fost depistat in trafic fara a detine rovinieta valabila. A primit plicul de la posta cu procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta silepop silepop Bună ziua. Eu am locuit până în 2015 într-un apartament apoi mi-am cumpărat o casă, păstrând apartamentul în care actualmente locuiește un chiriaș. ... (vezi toată discuția)