avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar! Proces verbal nesemnat. 6 puncte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar! Proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron?

Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este adevarat ,,Aveam viteza. Politistul a sarit ca si curentat din masina politiei. Ma oprit. Mi-a spus ca mai aveam 3 km si imi suspenada permisul. Sa va spun sincer nu am mai luat o amenda radar de 20 ani. Nu stiu ce viteza am avut. -- Am dat actele politistului. Mi-a facut proces verbal pentru amenda. ( 6 puncte = 301 lei ) Politisti erau dubiosi. Am solicitat sa-mi arate si mie omologarea radarului -,, (
certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care va incheie procesul-verbal. Politistu nu a vrut sa-mi arate nimic. Asadar am scris pe :Procesul verbal al politistului. ca refuza sami arate si am scris ca nu semnez..
Intrebare ???? ------ Imi mai trimite acasa acel proces verbal ? sau il trimite direct la organele fiscale. Va spun ca. Politistul daca a vazut ca scriu pe procesul verbal si am mentionat de ce nu-l semnez. Nu mi-a mai dat procesul verbal. Ce ste de facut ? Ce imi poate face.-- Nu au fost martori ...
























9
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:08, 13 Iunie 2011
Potrivit legii, executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de 1 luna de la data aplicarii sanctiunii. In cazul in care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre aceasta imprejurare, care trebuie sa fie confirmata de cel putin un martor. In lipsa unui martor, agentul trebuie sa mentioneze motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod. In concluzie, daca nu v-a fost inmanat procesul in momentul constatarii contraventiei, acesta urmeaza a va fi comunicat prin posta alaturi de instiintarea de plata, cu aviz de primire, ori prin afisare la domiciliul sau sediu dvs, sub sanctiunea prescriptiei executarii.
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, plangerea suspendand executarea pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Deoarece nu v-a mai fost inmanat PV practic acum dv nu aveti ce contesta. Asteptati sa primiti acest PV si apoi depuneti contestatie. S-ar putea sa primiti un PV completat si semnat cu tot ce trebuie inclusiv cu martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara addi68 addi68 Am fost surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara cu 70 km/h. Abia intrasem in localitate, nu am franat ci am redus treptat viteza, dar am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie romanik romanik Am depasit in localitate o masina care mergea cu 42 km/h si am calcat ultimii 3 m de linie continua.Am fost inregistrata de aparatul radar a unei masini MAI ... (vezi toată discuția)
Intrebare Alexandru Dan Alexandru Dan Buna ziua astazi la oprit pe socrul meu un politist si a zis ca a mers cu 120 km/h deși in masina lui erau 3 persoane care a zis ca nu avea nici macar 100 ... (vezi toată discuția)