Am o problema.
In primavara am primit o amenda de 500 lei de la politia rutiera. Am refuzat sa semnez procesul verbal. Nici pana in prezent, acasa nu mi-a sosit nimic. M-am uitat insa la taxe si impozite si acolo apare amenda de 500 lei + cheltuieli executare silita 6 lei.
E normal asta? Procesul verbal nu mi s-a comunicat, somatia de plata nu mi-a fost trimisa.
Am gasit OG nr 2/ 2001. Mai este valabila? Art 14 din aceasta ordonanta spune: Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Nu a fost comunicat nici prin posta cu confirmare de primire si nici de catre organul de politie.
Am sanse sa scap invocand acest articol?
Ce trebuie sa fac? La cine sa ma adresez? Sa astept pana ce primesc ceva acasa?
Va multumesc.
Mai exista posibilitatea ca procesul verbal sa fie comunicat prin afisare la domiciliu , incheindu-se in acest sens proces verbal de indeplinire a procedurii de comunicare , in prezenta a cel putin un martor care atesta afisarea .
Dvs vedeti la administratia fiscala daca procesul verbal de contraventie este insotit de acest proces verbal de comunicare . Daca este insotit , sunteti bun de plata si se prea poate sa nu mai fiti in termenul legal ptr a formula plangere contraventionala . In cazul in care nu exista dovada comunicarii pv, solicitati primariri o copie dupa procesul verbal si formulati plangere contraventionala si solicitati ca organul constatator sa faca dovada comunicarii acestuia .
Procese verbale
adrian_94
amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)