avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procese verbale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procese verbale

amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de la savarsirea contraventiei si logic nu a
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:43, 9 August 2009

Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Intervine prescriptia executarii sanctiunii amenzii contraventionale, conform art. 14 din O.G. nr. 2/2001.
Desigur, ca sa intervina prescriptia trebuie sa o invocati in cadrul contestatiei la executare pe care o veti formula atunci cand organele fiscale vor declansa executarea silita prin comunicarea actului incepator al executarii silite - somatia, - insotit de titlul executoriu.

Pentru ca ati facut referire la termenul de 6 luni, trebuie sa stiti ca nu sunt aplicabile dispozitiile art. 13 din O.G. nr. 2/2001, amenda contraventionala a fost deja aplicata.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termene intervine prescriptia in cazul amenzilor de circulatie? buiga buiga As dori sa stiu,daca AMENZILE DE CIRCULATIE se PRESCRIU,in ce conditii si in cat timp???X-( (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)