avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie era specificat ca am lovit masina pe 6.06.:2010 iar pe procesul verbal pe 22 12.2010 nu se specifica ce masina am lovit nici posesorul masini decat str ,ora..la avarii auto sa constatat k masina nu e lovita dar ptr.k era un pic stramba mi sa dat dovada sa o repar cum fac contestatia si unde o depun?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:15, 21 Ianuarie 2011
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal de contraventie la judecatoria in raza careia a fost constatata contraventia.
Formulati totodata o cerere de eliberare a unui certificat de grefa din care sa rezulte ca ati formulat respectiva plangere contraventionala, certificat de grefa cu care mergeti la politie si va ridicati permisul de conducere.
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
In situatia in care plangerea dvs. va fi respinsa, in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sunteti obligat sa va prezintati la serviciul politiei pentru a preda permisul de conducere.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca in comunicarea din 6 iunie 2010 vi s-a solicitat prezenta la politie datarita faptului ca ati lovit masina , asta inseamna ca presupusa avariere s-a intamplat cel tarziu la aceasta data de 6 iunie . Or , din moment ce procesul verbal a fost incheiat pe 22 decembrie , au trecut cele 6 luni in care puteati fi sanctionat , intervenind astfel prescriptia raspunderii contraventionale . formulati in instanta , in termen legal de la comunicarea Pv , plangere contraventionala solicitand totodata ca sa se constate prescriptia raspunderii contraventionale , solicitand anularea PV cu masurile dispuse prin acesta , anexand in probatiune copia PV , copia comunicarii din 6 iunie si alte acte pe care le posedati si care dovedesc starea de fapt .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - proces verbal neprimit prin posta dan21 dan21 Am fost prins de radar in localitate cu mult peste viteaza legala. Agentul mi-a suspendat/luat permisul, eu n-am semnat procesul verbal - mentionand ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)